BRIAN DAY

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Detroit des d’amunt.

Fine Wine (El bon vi).

Escala.

Captivitat.

La barra.

Detroit des d’amunt.

El viatger del temps.

 

Parlem d’un fotògraf de Detroit, Estats Units, que no fa molts anys que s’hi dedica però que ja ha aconseguit notorietat. Es Brian Day.

Les seves imatges són majoritàriament, encara que no únicament, urbanes, i estan inspirades per mestres del paisatge, de la fotografia de carrer i l’art conceptual.

Day no és ninguna “vella” glòria doncs va néixer el 1977 i si va descobrir la fotografia va ser gràcies a un amic que el va animar a dedicar-s’hi.

Va començar amb projectes documentals sobre la seva ciutat guiant-se per la inspiració que li dona l’obra de fotògrafs com Ansel Adams, Gordon Parks, Michael Kenna o Joel Meyerowitz, les seves primers influències.

Les imatges que ens ofereix destaquen per la magnitud del paisatge, les seves figures solitàries que a vegades apareixen difuminades i les contundents geometries d’una part de la seva fotografia urbana.

La seva obra ha sigut exhibida tant als Estats Units com a nivell internacional i ha sigut publicada a Scientific American, Hour Detroit, Esquire, The Detroit Free Press, The Detroit News i el Metro Times, entre altres.

El 2016 va rebre una beca perquè pogués documentar la ciutat de Detroit i l’any següent va rebre el premi Michigan Chronicle’s Men of Excellence que reconeix persones creatives i amb influència que han provocat un impacte positiu sobre la ciutat.

Posteriorment, va fer una sèrie titulada Detroit des d’amunt (Detroit From Above) amb gran èxit amb la que va guanyar el primer premi dels Architecture at the International Photography Awards,

 

Brian Day, fotògraf de contundents arquitectures geomètriques i sorprenents imatges.

El seu web és https://www.brianday.org/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: