BRIGITTA BOTH A LA GALERIA N2

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Solament vull abraçar-te.

Atrapats.

Amics.

La forastera.

La parella.

Tenint-te.

Harmonia.

 

Avui presentem una artista hongaresa que podríem qualificar d’emergent: Brigitta Both.

Va estudiar disseny de moda a Budapest i va arribar a treballar a la indústria del sector com dissenyadora de roba i gràfica durant quinze anys.

Sempre la va captivar l’art contemporani, però no va ser fins que es va traslladar a Anglaterra el 2007 (tenia vint-i-nou anys) que va començar a fer pintura, fotografia i collages. Curiosament, les seves obres no van sortir mai de l’àmbit privat, mai va pensar en exposar-les.

Va haver d’experimentar aïllament, soledat i el shock de diferent cultura a Oxford com molts estrangers que lluitaven per encaixar en una societat diferent. En aquestes circumstàncies Both va trobar confort en la creació artística, era com una autoteràpia. Això explica perquè les seves obres són tan íntimes. I per això diem que es pot qualificar d’emergent, perquè fa pocs anys que exposa però en realitat fa molt temps que és una creadora.

Sabem que tant experts en neurociència com psicòlegs, coincideixen a destacar la importància de les relacions afectives per aconseguir una vida equilibrada, no sols sentimentalment. No només necessitem comunicar-nos amb els altres, també és fonamental per la formació de la persona i el seu desenvolupament donar i rebre afecte.

Doncs en aquest pla del coneixement derivat de l’experiència personal que hem explicat, es mou Brigitta Both.

A partir de la seva pròpia experiència d’emigrant, va experimentar en carn pròpia com la connexió amb altres éssers humans era el que millor l’ajudava a superar els difícils moments d’aïllament i d’exclusió com estrangera a Oxford.

Després de rebre el XV Premi BBVA de Pintura Ricard Camí i presentar en el Centre Cultural de Terrassa la seva exposició “Monocrom”, ara està exposant a la galeria N2 en una mostra titulada Connection/Connexió.

Inspirada en la fotografia en blanc i negre, Brigitta Both pinta amb un estil minimalista, entre la figuració i l’abstracció, insinuant les formes. Per ella, la pintura monocromàtica és una forma simple però potent per expressar la bellesa dels infinits matisos de les relacions i emocions humanes.

Els seus blancs solen ser molt brillants i els seus negres són molt foscs: el blanc representa la puresa i l’harmonia en contrast amb el negre, que representa el drama, la pertorbació i la falta de la desitjada harmonia.

Així és com tracta temes com la soledat i el rebuig viscuts des de la perspectiva d’una dona. I proposa una solució possible: trobar confort i seguretat en una altra persona.

Una interessant exposició, sensible i molt íntima, a la galeria N2 del carrer Enric Granados 61. Fins al 4 d’octubre.

 

Des del 2015 Brigitta Both és una barcelonina més. Viu i té l’estudi a la nostra ciutat.

El seu web és https://www.brigittaboth.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: