BRIGITTE SZENCZI A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Els pescadors de perles.

L’or dels Nibelungs.

La italiana a l’Alger.

La reina de la nit.

Katia Kabanova.

Madama Butterfly.

 

La pintora Brigitte Szenczi és de Budapest encara que viu entre Barcelona i Hongria.

La seva formació té influències franceses perquè va realitzar estudis de dibuix i disseny de moda a París.

Estilísticament, la seva pintura es de tractament realista i es retrotrau a la mitologia des de la seva aplicació a l’univers dels somnis i els records.

Recorrent a perspectives forçades i a l’arquitectura fantàstica, Szenczi recupera una visió romàntica del paisatge elaborant una trama narrativa en la què, a més del que succeeix en el llenç, evoca un univers que prové de vivències personals.

Szenczi està volgudament fora dels moviments i les modes de la pintura; crea per oferir un relat pictòric que evoca la mitologia, el coneixement racional o sagrat, la ciència, la filosofia, els somnis i la fantasia.

És un llenguatge de realisme precís, metafísic i molt imaginatiu, que pot evocar a Magritte. Els seus quadres son sovint collages construïts d’elements diversos extrets de la tradició literària, cinematogràfica, els mites… i recuperen la visió romàntica del paisatge. Fa una descripció del món com una acumulació de signes i objectes curiosos que tenen una certa càrrega d’esoterisme.

Aquests dies està exposant a la Sala Parés (carrer Petritxol, 5) Es tracta d’una mostra composta pels quadres que il.lustren una part del programa d’òperes de la temporada del Gran Teatre del Liceu que va començar fa poques setmanes. Hi trobem imatges que fan referències a les òperes programades. Son escenaris que acaben configurant una espècie de museu imaginari en el que cada òpera evoca un estil o una tonalitat: de la miniatura persa (La italiana a l’Alger) a les estampes de Hokusai (Madama Butterfly) passant per la pintura metafísica (Els pescadors de perles). Al final tot és una metàfora sobre la pròpia cultura.

Cada quadre és una invitació al viatge a través dels camins de la imaginació i la memòria, travessant territoris d’exotisme, bellesa i fantasia.

Brigitte Szenczi ha exposat en diverses galeries d’Espanya i de l’estranger: França, Itàlia i Portugal també han vist les seves atractives obres.

L’exposició de la Parés serà visitable fins a l’11 de novembre.

 

Brigitte Szenczi amb alguns dels seus quadres que son tot un món de fantasia.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: