BRIONY MARSHALL. ABRAÇADA SILENCIOSA O LA FUSIÓ DELS LÍMITS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Abraçada silenciosa o la fusió dels límits.

Des d’un altre angle.

Vista completa.

Vista completa.

 

Es un cas curiós el de l’escultora londinenca Briony Marshall.

Té formació en bioquímica, carrera que va fer per curiositat. I ha obtingut notorietat perquè va ser una de les cent setanta-cinc ex-alumnes que van ser cridades per celebrar el 175è aniversari de Societat Reial de Química, una per any.

Però ja porta gairebé dues dècades dedicada a l’escultura, això sí, fortament influenciada per la bioquímica, i el currículum artístic també és notable: el 2012 va fer una residència a l’escola Pangolin London Sculpture que va acabar amb una exposició individual -la primera que va fer-. A més ha arribat a ser membre de la Reial Societat d’Escultors i nomenada per ocupar una plaça al consell directiu.

També és la cap del departament de Desenvolupament Professional de l’Acadèmia d’Art de Londres.

Dèiem que el seu estil escultòric està influenciat pel seu vessant químic perquè moltes de les seves obres són representacions de molècules, àtoms i altres elements, però amb formes en les que la figura humana té a veure. Per exemple, representacions d’àtoms amb figures humanes on els braços de les quals són els lligams d’artístiques molècules. Certament, un estil molt personal i intransferible en el que se sent com un peix a l’aigua per la seva doble faceta de bioquímica i escultora.

Per fer aquestes obres s’inspira en lectures, òbviament científiques, i d’alguna manera intenta traslladar el procés creatiu de la natura: l’univers s’ha anat desenvolupant en formes complexes i això ho relaciona amb la seva activitat com escultora: crear forma i complexitat.

No obstant, avui oferim la que és una de les seves obres primerenques que encara no és representativa de la seva obra posterior. Es tracta de Abraçada silenciosa o la fusió dels límits. La va fer l’any 2005.

I realment és aquesta una abraçada no solament silenciosa sinó també profunda, sentida, en la que els límits dels dos protagonistes queden poèticament fusionats.

Es un bon treball que es limita a representar la part dels cossos afectada per l’estreta abraçada.

 

Briony Marshall al seu taller de Londres.

El seu web és https://briony.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: