BRUCE DAVIDSON

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Brooklyn.

Sicília. 

Arrest en una manifestació pels drets civils.

Ghetto a East 100th Street.

Els nostres preus.

Esperant l’autobus.

Memorial Day (Día dels caiguts) a Estats Units.

Imatge de Los Angeles.

Jove amb gat.

Noia asseguda en un parc a Londres.

Amor interracial.

 

Bruce Davidson és un “lladre” d’instants, els roba a l’espai gairebé com un acte de pur reflex.

Aquest fotògraf d’Illinois no va tenir una infantesa fàcil. Fill de pare desconegut, la seva mare s’en sortia treballant en una fàbrica.

Però el petit Bruce aviat va prendre contacte amb la fotografia: la seva mare li va acondicionar una habitació fosca al soterrani d’on vivien i ell va començar a fer fotos. Se li va donar permís per passejar sol pels carrers d’Oak Park i aviat va prendre contacte amb un fotògraf local que li va ensenyar diverses tècniques. Així, sent encara un adolescent, Bruce Davidson es va aficionar a agafar el tren elevat de Chicago per explorar barris i observar la diversitat de la gent i, això és important, aprenent a desenvolupar de tant jove les habilitats i preferències que es poden contemplar en els seus treballs madurs.

No és d’estranyar que al setze anys guanyés el seu primer premi fotogràfic a la Kodak National High School amb una imatge d’un mussol en una reserva natural.

Una vegada que es va graduar a aquella escola va assistir al Rochester Institute of Technology i a la Universitat de Yale. Per la seva tesi doctoral, Bruce Davidson va fer un assaig de fotografia que seria publicat posteriorment a la revista Life, en el que documentava visualment les emocions dels jugadors de futbol darrere les escenes que es veuen sobre el camp de joc, és a dir, sobre allò que els espectadors no podem contemplar.

Després del servei militar va treballar com fotògraf autònom fins que va fitxar per l’agència Magnum. Durant els següents anys va fer grans treball fotogràfics que preparava a fons, tant, que sovint pràcticament vivia en els ambients que volia fotografiar per així poder-los captar millor, fer-los més reals i sincers. Treballs com Brookling Gang o The Dwarf pels que es va fer famós van anar en aquesta línia; també va ser molt popular el seu treball sobre el moviment pels drets civils, feina que es va treballar per tot el país, tant al nord com al sud.

Però va ser el projecte East 100th Street el més famós perquè se’l considera un clàssic modern: es va passar dos anys documentant les pèssimes condicions de vida en uns habitatges a l’est de Harlem.

En l’actualitat Davidson viu a Nova York treballant en una editorial de la seva propietat.

Aquest fotògraf que va començar tan jove, és tot un clàssic que ha fet fotografies que han estat exposades per tot el món i algunes es troben exhibides permanentment en museus.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: