BRUCE SPRINGSTEEN. LETTER TO YOU

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Ja fa 71 anys que a Nova Jersey (Estats Units) va néixer Bruce Springsteen (el seu nom complet és Bruce Frederick Joseph Springsteen).

Aviat li van venir ganes de convertir-se en cantant quan sent pràcticament un nen va veure actuar per televisió a Elvis Presley. Així, als tretze anys ja s’havia comprat la primera guitarra i tres anys després la seva mare li va regalar una altra de més qualitat, una Kent. La mare va haver de demanar un préstec per poder pagar els 60 dòlars que costava. Avui dia les coses han canviat moltíssim i Springsteen es pot permetre totes les guitarres que vulgui. De fet, l’estudi de gravació sencer, el té a casa seva.

El seu primer disc el va editar l’any 1973 sense massa èxit; no donava la sensació en aquell moment de que Bruce arribaria a ser el Boss. Va haver d’esperar dos anys més per obtenir el seu primer gran èxit de crítica i públic amb el Born to run de l’any 1975.

Springsteen continua en actiu i ha tret un nou disc, el vintè àlbum d’estudi de la seva carrera, Letter to you. Certament, aquest no és el millor disc del Boss però té elements que cal valorar molt positivament: a part de que és digne -només faltaria-, sobre tot no té ninguna por a que soni a vell tot i que el so no té res a veure amb la immensa majoria de música que es fa avui. No sols no té por al passat sinó que aquest és el motor de l disc. Fins i tot Springsteen es retroba amb la E Street Band per cantar sobre fer-se gran en cançons que sonen clàssiques però que eviten el clixé.

La música es tocada completament en viu a l’estudi, sense ninguna sobregravació. Els moltíssims seguidors d’El Boss tenen material per entretenir-se.

Nosaltres escoltem la segona cançó de l’àlbum (i primera en sortir com single) que és precisament la que dona títol al disc, Letter to you.

Springsteen canta:

 

“Neath a crowd of mongrel trees I pulled that bothersome thread
Got down on my knees, grabbed my pen and bowed my head
Tried to summon all that my heart finds true
And send it in my letter to you.

Things I found out through hard times and good
I wrote ’em all out in ink and blood
Dug deep in my soul and signed my name true
And sent it in my letter to you.

In my letter to you
I took all my fears and doubts
In my letter to you
All the hard things I found out
In my letter to you
All that I found true
And I sent it in my letter to you.

I took all the sunshine and rain
All my happiness and all my pain
The dark evеning stars and the morning sky of blue
And I sent it in my lеtter to you
And I sent it in my letter to you.

In my letter to you
I took all my fears and doubts
In my letter to you
All the hard things I found out
In my letter to you
All that I found true
And I sent it in my letter to you
I sent it in my letter to you”.

 

Sota un munt d’arbres mestissos em vaig posar a estirar d’aquell molest fil de la meva vida. Vaig seure de genolls, vaig agafar el bolígraf i baixar el cap. Vaig provar de reunir tot allò que el cor em diu que és autèntic i ho vaig posar a la carta que et vaig enviar.

Les coses que vaig trobar en els temps difícils i en els bons. Les vaig escriure amb tinta i sang profundament arrelades en la meva ànima i vaig signar amb el meu nom i ho vaig enviar en una carta per tu.

En la carta per tu vaig enviar pors i dubtes, en la carta estan totes les coses dures que vaig descobrir, en la carta està tot allò que vaig trobar autèntic. I te la vaig enviar.

Vaig incloure llum de sol i pluja, felicitat i pena, les estrelles de la fosca nit i el cel blau del matí. I et vaig enviar la carta. I et vaig enviar la carta.

En la carta per tu vaig enviar pors i dubtes, en la carta per tu estan totes les coses que vaig saber, en la carta per tu està tot allò que vaig trobar autèntic. I ho vaig enviar en la carta per tu, ho vaig enviar en la carta per tu“.

 

El Boss continua al peu del canó i fidel al seu estil.

El seu web és: http://brucespringsteen.net/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: