CAFARO. GONFIO TU VEDI IL FIUME

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 


 

Avui podem escoltar una peça d’un compositor no massa famós. Es tracta de l’italià Pasquale Cafaro, més conegut com Cafaro i també com Cafariello.

Va viure al segle XVIII (1715-1787) i encara que ara no és molt popular, va compondre una bona quantitat de música sacra que inclou motets, oratoris i misses.

De manera que el que no sigui molt conegut de cara al gran públic, no significa que no fes peces interessants, ni molt menys.

Com a mostra, l’ària que pertany a la seva òpera Ipermestra de l’any 1761 que podem escoltar en el vídeo, titulada Gonfio tu vedi il fiume (Crescut veus el riu). D’aquí els paisatges que acompanyen la interpretació.

El cantant és el contratenor argentí Franco Fagioli, un artista relativament jove (trenta-quatre anys) i ja totalment consolidat com demostren els reconeixements obtinguts, com el primer premi del concurs Bertelsmann Neue Stimmen(noves veus) a Alemanya al 2003 que mai abans havia estat guanyat per un contratenor, o el Premi Konex del 2009 a l’Argentina com millor cantant masculí.

Fagioli es coneix un munt d’escenaris internacionals doncs ha actuat a Stuttgart, Salzburg, Lucerna, Zuric, Gènova, Karlsruhe, Innsbruck…

 

Pasquale Cafaro, un bon i no massa conegut compositor.

 

Franco Fagioli es perfila, atesa la seva edat i currículum, com un dels millors contratenors de la lírica internacional i amb molt de recorregut per davant.

El seu web és: http://www.franco-fagioli.info/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: