CAFÈ DE L’ARQUITECTE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El Cafè de l’Arquitecte.

El Cafè es troba a la planta baixa de l’Hotel Casa Sagnier.

Detall d’una part de l’espai.

Vista des del passatge de la Concepció.

El saló biblioteca que actua com prolongació del Cafè.

 

A la Rambla de Catalunya de Barcelona, cantonada amb el passatge de la Concepció, ens trobem amb un edifici construït pel més prolífic dels arquitectes modernistes que vam tenir, Enric Sagnier i Villavecchia.

El catàleg d’Enric Sagnier és impressionant: tres-cents vuitanta immobles catalogats d’utilitats ben diferents que van des d’esglésies fins a escoles, passant per un munt d’habitatges a l’Eixample.

Tornant a aquest edifici del número 104 de la Rambla de Catalunya, l’arquitecte barceloní el va projectar sense pressió de cap client perquè el va destinar a ús propi -casa i estudi professional- i per això el va batejar amb el nom de la seva esposa, Casa Dolors Vidal.

Ara queda poc d’aquell edifici que es va completar el 1892, de fet, pràcticament sols la façana amb la seva gran tribuna, i avui no té res de casa perquè és un hotel, l’Hotel Casa Sagnier.

De tota manera, s’ha de dir que encara que l’ús s’ha canviat totalment, continua sent un recinte molt elegant després de les obres i les tasques d’interiorisme que va fer Federic Turull, de l’estudi Turull Sørensen. Gràcies a l’amistat que uneix la família propietària, els Pérez-Sala, amb descendents de Sagnier, s’ha pogut decorar amb fotografies pròpies de l’arquitecte diverses estances de l’establiment.

No cal ser turista per accedir a l’hotel i passar una agradable bona estona. Ho podem fer a la planta baixa, a l’espai anomenat Cafè de l’Arquitecte al que es pot entrar des del passatge de la Concepció o bé des de l’entrada principal de l’hotel a la Rambla on trobarem un distribuïdor que ens porta per l’esquerra al Cafè i per la dreta a un saló biblioteca on també se serveixen cafès i menjar perquè funciona com extensió del cafè-restaurant.

El Cafè de l’Arquitecte ret, per descomptat, homenatge a Enric Sagnier amb un interiorisme que reinterpreta en versió contemporània les seves obres. Així, en aquest espai de restauració d’estil sobri i elegant es troben fotografies de Sagnier i elements propis d’un taller d’arquitectura de l’època.

No cal dir que prima la sensació de confort perquè es vol transmetre la idea d’estar en una casa preparada amb la voluntat de que el client -encara que no ho sigui de l’hotel- se senti invitat. Aquest primer espai, el Cafè pròpiament dit, dona al passatge, però el saló més semblant a una biblioteca que actua com una prolongació del cafè-restaurant, té vista a la Rambla i té llar de foc entre d’altres elegants elements de mobiliari.

En quant a la carta, s’hi poden trobar des de plats de carn o peix fins a altres opcions com truita o bikini, tot presentat amb un cuidat detall, ni que sigui un simple cafè si no es vol menjar res.

Per això el Cafè de l’Arquitecte -amb horari ampli- és una bona opció per gaudir, sense ser hoste, d’almenys una part de l’espai d’aquest elegant hotel amb molta història.

El web del Cafè de l’Arquitecte és https://hotelcasasagnier.com/es/larquitecte/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: