CARLOS DÍAZ A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Trajectes circulars.

Camí d’aire.

Pati mullat.

L’ombra del fanal és allargada.

El bon camí.

A cobert.

 

Carlos Díaz és un representant del corrent pictòric realista, moviment que ha tingut una important revifada.

Aquest artista es basa per la realització de les seves obres en l’observació, a partir de la qual descobreix allò que pugui passar inadvertit. Això fa que el seu sigui un realisme passat per la subjectivitat però carregat de força poètica.

Carlos Díaz busca captar moments, instants de la vida real, de la quotidianitat. L’interessa molt la llum. Així, pot representar espais que puguin semblar intranscendents, o no, però que en qualsevol cas sempre tindran el lligam comú de la llum. I és una llum concreta, que acaba determinant l’accent de cada una de les seves obres.

Com que es basa en l’observació, s’inspira en tot allò que el pugui rodejar perquè tot té la qualitat de poder ser pintat, però, com hem dit, des d’una perspectiva subjectiva; no es tracta doncs de reflectir unes imatges com si estigués prenent un fotografia, sinó que es tracta més bé de construir un quadre a partir de les seves pròpies experiències com persona i com pintor que mediatitzaran el resultat. No idealitza la realitat sinó que la capta per plasmar la seva capacitat de suggerir.

En les seves pintures no abunda la presència humana, almenys no de manera manifesta, perquè sí que hi és, encara que no sempre sigui visible: un carrer buit però amb empremtes (petjades, grafitis…) o elements que algú ha deixat (bicis, plantes, cadires…) transmeten sovint més informació que allò que és evident.

En les seves exposicions, Díaz sempre ens ha mostrat la seva particular visió de les ciutats i el seu paisatge urbà. El seu tractament personal de la pintura fa el seu treball molt característic amb una paleta de colors que tendeix a la unificació dels escenaris representats i forma un interessant conjunt de llocs. A més capta magníficament la llum, els reflexos i els colors dels racons urbans.

Ara està intensificant la seva atenció en el sòl, amb presència humana més significativa, però sempre donant més importància a allò que ens envolta i no ens adonem que hi és. Es el cas de l’exposició que està celebrant a la Sala Parés de Barcelona, titulada Camins, que són els que fem cada dia siguin reals o imaginats, terres mullats ens tornen atractius reflexes, com un món reflectit però canviat i traços que projecten les ombres sobre les llums… que donen per resultat una realitat molt poètica.

Aquest artista ofereix una llarga trajectòria i les exposicions no es limiten ni molt menys a Catalunya: les seves obres s’han exhibit a L’Haia, París, Madrid, Stockholm, Strasbourg, Dornbirn, Amsterdam, Viena…

Tota una mostra de pintura tractada amb un realisme de modernitat en la que el mestratge de Carlos Díaz transforma en permanents, belleses que són efímeres.

Podem veure-la fins al 13 de desembre.

El web de la galeria és https://salapares.com/ca/

 

Carlos Díaz porta trenta anys exposant. Aquí el tenim treballant amb un dels seus quadres.

El seu web és https://carlosdiazpintor.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: