CARLOS DíAZ A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Camí de la llum.

A vista d’ocell.

Rec.

El primer tramvia.

Doble espai.

Cap al vespre.

Bodegó de mercat.

Caminem.

 

Aire.

 

A la Sala Parés està tenint lloc una exposició del pintor barceloní Carlos Díaz.

Estilísticament, Díaz és un representant del corrent pictòric realista, moviment que aquests últims anys ha tingut una important revifada.

Aquest artista es basa per la realització de les seves obres en l’observació, i a partir d’ella, descobreix allò que pugui passar inadvertit. Això fa que el seu sigui un realisme passat per la subjectivitat, una realitat suggeridora, no idealitzada.

Carlos Díaz busca captar moments, instants de la vida real, de la quotidianitat.

L’interessa molt la llum i els reflexes. Així, pot representar espais que puguin semblar intranscendents o no, però que en qualsevol cas sempre tindran el lligam comú de la llum. I és una llum concreta, que acaba determinant l’accent de cada una de les seves obres.

Com que es basa en l’observació, s’inspira en tot allò que el pugui rodejar perquè tot té la qualitat de poder ser pintat, però, com s’ha dit, des d’una perspectiva subjectiva; no es tracta doncs de reflectir unes imatges com si estigués prenent un fotografia, sinó que es tracta de construir un quadre a partir de les seves pròpies experiències com persona i com pintor que mediatitzaran el resultat.

En les seves exposicions, Díaz sempre ens ha mostrat la seva particular visió poètica de les ciutats i el seu seductor paisatge urbà. El seu tractament personal de la pintura fa el seu treball molt característic amb una paleta de colors que tendeix a la unificació dels escenaris representats i forma un interessant conjunt de llocs.

Aquest artista pot oferir una llarga trajectòria i les seves exposicions no es limiten a Catalunya: les seves obres s’han exhibit a L’Haia, Chicacgo, Viena, París, Madrid…

Encara ens queden uns dies per poder veure aquesta interessant mostra: fins al 6 de febrer.

Per saber-ne més:  http://www.salapares.com/

 

El pintor barceloní Carlos Díaz.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: