CARLOS NADAL A LA GALERIA JORDI PASCUAL

  • O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

El taller.

La oració.

Concert.

La font.

Columbus Circle, Nova York.

Bouquet de flors.

Església del Viñet.

Gran finestra oberta.

 

El pintor Carlos Nadal va néixer a Paris sent fill de pares espanyols. La seva vida va transcórrer entre Barcelona, París i Brussel.les i va tenir en diverses ocasions trobades amb Picasso.

Va estudiar pintura a l’escola de Belles Arts de la Llotja de Barcelona i el 1945 va anar a París on va prendre part en diverses exposicions col.lectives de caràcter internacional. Més tard es va traslladar a Brussel.les, ciutat on va ser molt ben acollit, tant, que s’hi va casar.

De fet, ell deia que va ser en aquesta ciutat on va descobrir la llum i el color.

La seva primera exposició individual va tenir lloc al 1944 a La Pinacoteca de Barcelona. Posteriorment, al 1947 i 1950 va exposar a Brussel.les i Anvers respectivament i va prendre part en col.ectives celebrades al Saló de la Tardor de París.

La seva obra es caracteritza per la influència del post-impressionisme francès i per l’estil fauve del pintor Dufy, i els elements que la caracteritzen son el paisatge, la perspectiva y el color (no oblidem que el fauvisme donava una importància especial al color pur).

Les seves obres es troben en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museu Spa i el Museu Reial de Brusel.les, aquests últims a Bèlgica.

Va guanyar diverses beques i premis com el Gran Premi de Spa a Bèlgica i va ser fins i tot membre de la Royal Academy of London.

Va exposar a part dels llocs esmentats, a França, Alemanya, Països Baixos, Suïssa, Regne Unit, Estats Units…

Nadal va morir l’any 1998 a Sitges.

Ara, la Galeria Jordi Pascual ens presenta un interessant recull de la seva obra que es pot veure fins al 31 de maig.

El web de la galeria és:  http://galeriajordipascual.net/

Aquí veiem a Carlos Nadal Farreras junt amb Picasso.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: