CARME MAGEM A LA SALA RUSIÑOL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

On no puguis estimar…

Picasso.

Relectura de La jove de la perla.

Pau Casals.

Dona.

Audrey.

 

Parlem d’una artista de Sant Vicenç de Castellet, Carme Magem.

Va ser al Cercle Artístic de Manresa on va iniciar la seva formació que posteriorment continuaria a Sabadell i finalment a l’Escola Municipal d’Art de Sant Cugat del Vallès, la ciutat on resideix des de fa més de trenta anys.

No obstant, aquesta no és ni de bon tros la seva única formació perquè va cursar estudis universitaris d’infermeria i especialitat gine-obstètrica, exercint la seva professió de llevadora des de l’any 1981. Potser pugui sorprendre per la nul·la connexió entre uns estudis i els altres però en aquestes pàgines hem parlat d’altres casos (la pintora Aida Mauri, per exemple, és enginyera de camins, canals i ports).

En el cas de Magem, sempre ha compaginat les dues professions perquè com l’art, també li agrada la sanitat en l’àmbit d’atenció a la dona.

En el seu vessant artístic, durant temps va treballar l’oli i el dibuix, però des de fa tres lustres es va introduir en el collage creant un estil propi que barreja precisament aquests dos conceptes, pintura a l’oli i collage.

I des del 2015 es dedica pràcticament en exclusiva al collage utilitzant papers reciclats i diaris que combina amb l’oli.

Es nota que li agrada especialment el collage perquè per a ella mateixa, tal com ha declarat, el seu procés creatiu li dona grates sorpreses i fa que una imatge coneguda pugui tenir lectures molt diferents i suggerir emocions insòlites.

De manera que Magem continua investigant aquesta tècnica per obtenir-ne totes les seves possibilitats i a través d’ella fa retrats plens d’expressivitat, especialment femenins.

Els seus personatges poden ser anònims i també mítics com molt conegudes actrius i actors de cinema i artistes d’altres disciplines, o d’altres personatges socials. Per cert, a qualsevol de nosaltres ens pot fer un dels seus atractius retrats perquè accepta encàrrecs.

Carme Magem ha exposat no solament aquí sinó també d’altres països com França, Anglaterra, Emirats Àrabs…

Però ara no cal anar tan lluny perquè està celebrant una mostra a la Sala Rusiñol de Sant Cugat en la que ens ofereix allò que més li agrada, pintar rostres, sobre tot femenins. Una magnífica oportunitat per poder contemplar en directe les seves obres.

Fins al 4 d’octubre.

El web de la Sala Rusiñol és https://salarusinyol.net/

 

Carme Magem Prat, una mestra del collage.

El seu web és https://www.carmemagem.cat/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: