CARRERAS, LA FLEUR QUE TU M’AVAIS JETÉE

http://youtube.com/watch?v=_WbiHVGB6zg

El tenor barceloní Josep Maria Carreras i Coll, més conegut com José Carreras, és un excel.lent cantant d’òpera que a les seves qualitats vocals pot sumar un molt bon nivell de capacitat interpretativa, cosa de la que no poden lluir tot els seus col.Legues.

Carreras va debutar al Liceu amb només onze anys; és obvi que estava destinat a triunfar doncs l’òpera era el seu mon.

Encara que és molt conegut per seves interpretacions d’obres de Verdi i Puccini, en quest video el veiem interpretant Bizet: és la bonica ària La fleur que tu m’avais jetée (la flor que tu m’havies llançat) de l’òpera Carmen.

I és que Carreras ha sigut un esplèndit Don José (pel paper en aquesta obra) on demostra allò que comentava sobre la seva capacitat interpretativa. Al final de la peça que acava amb un magnífic pianissimo del barceloní, el públic de Nova York (doncs aquesta òpera es va representar al Metropolitan l’any 1987 quan ell estava en el millor moment de la seva carrera tot just abans que li diagnostiquéssin la leucemia) li dedica una llarga ovació.

La circumspecta Carmen és la mezzosoprano grega Agní Baltsa.

L’incaut i desgraciat Don José canta a l’egoista Carmen:

“La flor que em vas llançar
a la presó, encara marcida
amb mi va estar.
Aquesta flor mantenia el seu dolç perfum
i per moltes hores
sobre els meus ulls
amb les parpelles tancades
d’aquell perfum em vaig embriagar
i en la foscor el teu rostre veia
i em vaig trobar maleint-te
odiant-te i dient a mi mateix:
Per què el destí va voler
que et creuessis en el meu camí?
Després em vaig acusar de blasfemia
i no senti en mi
més que un desig, una sola esperança:
Veure’t una altra vegada, Carmen.
Sí, veure’t una altra vegada.
Només calia que aparaguessis
i que només em miréssis
del meu ésser sencer preguéssis possessió
Oh, la meva Carmen
soc teu!
Carmen, t’estimo!”

Per saber més de Carreras: http://es.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Carreras

Per saber més de Bizet: http://es.wikipedia.org/wiki/Georges_Bizet

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: