CATALINA ESTRADA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Segons explica la llegenda, la nit del 24 de setembre de 1218  la Verge es va aparèixer simultàniament al rei Jaume I, a sant Pere Nolasc i a Sant Raimon de Penyafort. Als tres els va demanar que creessin un ordre de monjos dedicats a salvar cristians empresonats pels sarraïns. Eren els temps de l’anomenada “Reconquesta”.

Segles més tard, l’any 1687, Barcelona va patir una plaga de llagosta i la ciutat es va posar en mans de la Verge de la Mercè. Acabada la plaga, el Consell de la Ciutat la va nomenar patrona, però el Papa no va ratificar la decisió fins dos segles més tard, l’any 1868.

Després que el Papa Pius IX declarés la Verge de la Mercè patrona de la ciutat, Barcelona va començar a celebrar les seves festes al setembre. La festivitat va esdevenir important a partir del 1902 quan sota l’impuls de Francesc Cambó es va celebrar una Festa Major que va servir de model de cara al futur, encara que al llarg de la història posterior i de les diverses circumstàncies polítiques que va viure el país, va tenir molts alt i baixos.

Aquest que veiem a l’encapçalament és el cartell que es va fer per la festa del 2011. Es obra de la il.lustradora colombiana Catalina Estrada. Com es pot apreciar, és molt colorista, una característica de l’obra d’aquesta artista que ja fa més de dotze anys que viu a Barcelona.

De fet, aquesta ciutat ha estat per Estrada un trampolí per la seva carrera professional en el món del disseny i de l’art. Carolina treballa per importants marques internacionals (per exemple, dissenya sandàlies per Zara o fa els dibuixos de les capses de xocolata Lindt) i, també, per organismes com Unicef.

El conjunt de la seva obra és una barreja de cultures. Així, del seu país va absorvir l’alegria, la força i el color del folklore llatinoamericà. A Barcelona s’ha impregnat de l’elegància i la sofisticació ornamental del modernisme català.

El fort impacte visual de les seves obres fan d’aquesta il.lustradora una de les més interessant del panorama internacional actual. Com a mostra, aquestes articles dissenyats per ella:

Bossa.

Maleta.

Paraigües.

 

Aquí veiem a Catalina Estrada portant un dels seus dissenys.

El seu web és: http://catalinaestrada.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: