CATALINA JARAMILLO A LA GALERIA SENDA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Vista.

Tacte.

Oïda.

Olfacte.

Gust.

Desig.

 

Està tenint lloc a la Galeria Senda una exposició amb el treball més recent de l’artista plàstica colombiana Catalina Jaramillo.

La seva obra acostuma a girar entorn de la contemplació i amb poètics i subtils dibuixos fa referència a aspectes vinculats amb el seu passat, amb la ficció i amb la literatura.

En el cas de la mostra a Senda, es tracta d’una sèrie d’aquarel.les inspirades en els tapissos de La dama i l’unicorn que és com es titula un cicle de tapissos flamencs de final del segle XV.

Es diu que cadascun correspon a un dels cinc sentits i el sisè que té la inscripció “À mon seul désir” se l’associa a l’amor o al desig.

Jaramillo reprèn alguns dels principals símbols dels tapissos relacionant-los amb els esglaons de la transformació alquímica tenint com referència alguns texts de Jung i tractats d’alquímia.

En cada dibuix, l’unicorn com alquimista es va purificant a través dels sentits i són els personatges els que van assumint la transformació.

Catalina Jaramillo compta amb diverses distincions: el primer premi del XXXIV Salón Cano; Millors projectes de grau en arts de Colòmbia (MAC 2008); segon lloc en el setè Concurs d’Art Jove, Ambaixada d’Espanya – Colsanitas, i va ser seleccionada per al programa d’intercanvi de residències a El Matadero (Madrid) en el marc d’ARCO 2015.

El web de Galeria Senda és https://galeriasenda.com/ca/

 

Catalina Jaramillo Quijano és una de les artistes joves colombianes amb més projecció.

El seu web és http://www.catalinajq.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: