CECILIA. UN RAMITO DE VIOLETAS

La madrilenya Evangelina Sobredo Galanes, coneguda artísticament com Cecilia va ser una popularísima cantoautora dels anys setanta.

Filla de diplomàtic i llicenciada en dret, va acabar per dedicar-se a la música on va reeixir amb un estil molt poètic de caire existencialista.

L’any 1975 va editar el seu tercer àlbum Un ramito de violetas. Aquest va ser el seu disc de més èxit gràcies al single del mateix títol, encara que aquesta no era la cançó preferida de la cantant.

Aquesta peça va ser composta per la pròpia Cecilia i es basa en una experiència personal: en la realitat era el seu pare, no el seu marit, qui li escribia versos i li enviava flors sense donar-se a conèixer. Ella no ho va saber fins després de la mort d’ell.

Cecilia va morir molt jove. Va ser una matinada d’estiu quan ella i els seus tres músics tornaven en cotxe d’un concert. Un xoc a la carretera va causar la mort de la cantant i del bateria. Ella tenia 27 anys i es trovava al cim de la seva popularitat.

Per saber-ne més: http://es.wikipedia.org/wiki/Cecilia_(cantautora)

El seu web és: http://www.cecilianet.com/?name=web

2 comentaris

    Ángeles says:

    Una bonita canción y una gran pérdida.
    Tierno y a la vez triste el descubrimiento . Siempre creí que el detallista era el marido.

    Jordi Rivera says:

    Pues era su padre. La familia estaba al corriente pero a ella no se lo dijeron hasta que él murió.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: