CHARLES RAY. LLIGANT-SE LA SABATA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Charles Ray. Lligant-se la sabata.

De més a prop.

Des de l’angle contrari.

Vista frontal.

 

De Chicago és l’artista Charles Ray, conegut per les seves escultures que sovint ofereixen algun element discordant o inesperat que qüestionen els judicis previs de l’espectador.

El que fa és partir d’objectes o referències properes per treballar-les de manera que rebatin estereotips.

La major part de la seva obra consisteix en escultures i instal·lacions, si bé que al començament de la seva carrera va experimentar amb peces més de l’àmbit de la performance.

La seva barreja de realisme i paradoxa queda reflectida en aquesta obra titulada Lligant-se la sabata que va realitzar l’any 2012.

Parteix d’una figura realista d’aire clàssic, però en observar-la atentament trobem alguna cosa que resulta estranya, com per exemple el material de que està feta i que hi ha quelcom que sembla posar el dubte el seu propi realisme.

Encara que d’entrada pot recordar el tema clàssic d’estar el noi traient-se alguna espina que s’ha clavat al peu, en aquest cas s’està cordant la sabata, però és solament el gest perquè la sabata no hi és. Sorprèn tenint en compte que clarament recorda l’estatuària clàssica: un nu que podria ser de l’època romana, però un gest actual.

Com es veu, és una reinterpretació dels cànons de l’escultura clàssica i, a més, l’obra no està feta en el típic marbre sinó en acer inoxidable.

Aquest escultor que sembla celebrar i qüestionar alhora la realitat, és professor emèrit de la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles, ciutat en la que viu i treballa.

 

L’escultor de Chicago, actualment resident a Los Angeles, Charles Ray.

El seu web és https://www.charlesraysculpture.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: