CHRIS DE BURGH: compositor de música instrumental i cantant

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Chris de Burgh

 

Chris de Burgh (el seu nom real és Christopher John Davison) és un músic britànic al que podríem emmarcar en l’anomenat art rock, un subgènere rock que inclou elements d’altres tipus de música com la clàssica o el jazz.

Va començar fent-se un nom quan va signar per la discogràfica A&M Records el 1974 i va ser el teloner dels famosos Supertram d’aquella època quan estaven de gira per presentar el disc Crime of the Century.

Això li va donar visibilitat i es va anar fent un nom en el món de la música tenint bastants èxits sobre tot en l’àmbit anglosaxò, però també és conegut especialment en països com Brasil i Noruega.

Aquesta dada és significativa sobre el ressò que finalment ha arribat a tenir: ha venut quaranta-cinc milions d’àlbums per tot el món.

Encara que la seva cançó més famosa es The lady in red (La dona de vermell) de l’any 1986, no és en aquesta peça en la que ens fixem avui sinó en una altra molt posterior, concretament del 2004, titulada When winter comes.

La cançó pertany a l’àlbum The road to freedom, que en aquell moment era el quinzè que publicava.

Es tracta d’una peça bàsicament instrumental doncs en quant a lletra només té una frase:

“All I know she is the one. Think of me when the winter comes”.

Tot el que sé és que ella és única. Pensa en mi quan arribi l’hivern“.

El vídeo que il.lustra amb imatges la música és del dissenyador gràfic Angelo Vullo.

 

 

Compositor de música instrumental i cantant, Chris de Burgh és un bon exemple d’art rock d’èxit.

El seu web és http://cdeb.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: