CHRISTER STRÖMHOLM

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Estocolm, anys 40.

Prostituta a Palma de Mallorca. 1959.

Camps Elisis de París. 1950.

Nana. París, 1960.

Cuenca. 1963.

Clignancourt, Paris. 1964.

Autoretrat.

 

Un dels fotògrafs suecs més coneguts és Christer Strömholm (1918 – 2002). També és conegut pel pseudònim Christer Christian.

Particularment valorades són les seves sèries de retrats de carrer en blanc i negre de les que a dalt veiem alguns exemples.

Va ser membre de Fotoform, el grup de fotògrafs que va formar l’alemany Otto Steinert que promovia el moviment de la fotografia subjectiva que defensava aquesta disciplina com un art.

Strömholm també va ser educador: va co-fundar a Estocolm l’acadèmia Fotoskolan el  1962 de la que va ser director.

Aquesta doble faceta va ser molt valorada; per exemple, el diari The Guardian li va dedicar un article dient que era conegut com el pare de la fotografia sueca, per la forta influència que va exercir i pel seu paper com professor.

El 1998 Strömholm va rebre el prestigiós premi suec Hasselblad Award; en el lliurament es va dir d’ell que era un dels més importants fotògrafs escandinaus i es va fer notar que va ser el primer fotògraf de post-guerra que va guanyar renom internacional.

 

 

Aquest era Christer Strömholm.

El seu web és https://www.stromholm.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: