CINE: CAFÉ SOCIETY, DE WOODY ALLEN

Café Society : Foto Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg és Bobby, un noi que arriba a Hollywood amb ganes de fer-se un futur.

Café Society : Foto Kristen Stewart

S’enamorarà de la noia equivocada perquè Vonnie (Kristen Stewart) és la jove amant de l’oncle de Bobby.

Café Society : Foto Steve Carell

Phil (Steve Carell) és l’oncle de Bobby i qui li dóna feina.

Som a Nova York a la dècada del anys trenta. Com que cada vegada li costa més suportar als seus pares que no paren de barallar-se, al gangster del seu germà i la joieria familiar, Bobby Dorfman sent la necessitat d’un canvi d’aires i decideix provar sort a Hollywood on el seu oncle Phil, un poderós agent, el contracta com noi dels encàrrecs. A Hollywood no trigarà en enamorar-se però per la seva desgràcia, la noia, que es la secretaria del seu oncle, ja té nuvi -en realitat és l’amant de l’oncle-. Bobby, que no sap això, s’ha de conformar amb la seva amistat fins al dia en què la noia li explica que el seu nuvi acaba de trencar amb ella. De sobte la vida de Bobby dóna un gir romàntic.

Woody Allen torna a capturar l’atmosfera dels temps passats: Dies de ràdio, La maledicció de l’escorpí de jade, o Midnight in Paris en la que, com a Café Society, navegava en les romàntiques aigües de la nostàlgia, només que ara no és París sinó Hollywood i Nova York.

El tema de la pel.lícula: l’amor, aquest sentiment tant capriciós i incontrolable. I el protagonista és un jove que arriba a Los Angeles amb l’esperança de construir-se un futur. Allí trobarà a l’esmentada secretària, una noia una mica enigmàtica i volàtil emocionalment, tocada per l’amargor. Es tracta doncs d’una comèdia romàntica, comèdia però de les més tristes d’Allen, cosa que no vol dir ni molt menys que no hi hagin situacions disteses i algunes tractades de forma absolutament divertida. Es una història que pot semblar simple però que en mans del cineasta novaiorquès adquireix una subtil profunditat.

Es una pel.lícula 100% Allen, no sols perquè és el director i guionista, sinó perquè la veu en off que ens va guiant és la seva, com seu és el Nova York que hi apareix amb un Manhattan aristocràtic i bohemi alhora, i també romàntic amb jazz i clubs, i com igualment son seus, és clar, els acudits sobre jueus.

En canvi, visualment aquest film ens aporta novetats en relació a les seves anteriors cintes perquè ens obsequia amb més travellings i grans angulars i té una gran expressivitat cromàtica gràcies a la fotografia de Vittorio Storaro.

Café Society és intensa, reflexiva, penetrant, transcendent des de la senzillesa, sense afectació. Es una història sobre la impossibilitat d’assolir allò que es desitja, sobre que potser sigui millor conformar-nos amb allò que tenim o ens arriba, una història explicada amb encant però atravessada de tristor i llanguiment, que fon allò que és divertit amb allò que és trist per donar un resultat agredolç. Es la vida.

El web de la pel.lícula és http://www.cafesocietymovie.com/

Resultado de imagen de cafe society woody allen imagenes

Woody Allen donant instruccions a la parella protagonista. Allen és octogenari i continua en forma. No surt en aquesta pel.lícula però sí se l’escolta perquè la veu en off és la seva. Diu que va decidir que així fos perquè al cap i a la fi el guió el va escriure ell i també perquè fent-ho així li sortia més barat.

El seu web és http://woodyallen.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: