CLÀSSICA: BACH. CONCERT PER OBOÈ I ORQUESTRA

Johann Sebastian Bach té l’honor de pertanyer a una de les families més prolífiques, musicalment parlant, doncs van donar trenta-cinc artistes entre compositors i intèrprets.

El seu cas concret també és extraordinari doncs el resultat de ser, como era ell, clavecinsta, organista, violinista i compositor, va propiciar per la magnitud de la seva obra, que hagi estat considerat el més important músic barroc.

I parlant del volum de la seva obra, podem dir que el catàleg BMV està compost per 1127 obres (poca cosa…). Per cert, cal aclarir que les sigles BWV corresponen a Bach-Werke-Verzeichnis, és a dir, Catàleg de les obres de Bach en alemany. Es doncs una abreviatura que numera cada una de les nombroses obres musicals d’aquest compositor.

Amb una producció tan àmplia, no podia faltar un concert per oboè.

Aquest és un instrument de la família vent fusta que té un timbre que es caracteritza per una sonoritat expressiva, penetrant i dolça.

Es un intrument conegut des de l’antiguitat que ha anat evolucionant i que gràcies a la creativitat de les diverses cultures, és utilitzat actualment.

Se l’utilitza en orquestra simfònica, música de cambra, banda musical, música concertant o solo. I les obres per aquest instrument provenen del repertori barroc (és el cas d’en Bach) i clàssic (Mozart). A partir d’aquí pateix una devallada i es recupera amb Schumann al segle XIX fins l’actualitat.

No és que l’oboè sigui un dels instruments que més acostumin a ser protagonistes en un concert però, com s’ha dit, va tenir el seu moment en època barroca i per això s’ha escollit la peça que podem escoltar en el video provinent, com no, de Johann Sebastian Bach i el seu concert per oboè i orquestra.

Alguns aficionats opinen que el so d’aquest instrument és el més “celestial” de tots. Sigui així o no, el cert és que escoltar a Bach fa apreciar encara més aquest instrument.

Per saber més d’en Bach: http://es.wikipedia.org/wiki/Johann_Sebastian_Bach

L’autor de l’obra: Johann Sebastian Bach.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: