CLÀSSICA: BRAHMS. OPUS 39 VALS Nº 15

Un dels més importants compositors del romanticisme va ser Johannes Brahms.

I no només és un dels més grans sinó també el més clàssic d’aquest moviment doncs estava molt influenciat per la música de Beethoven, Mozart i Haydn.

L’any 1865 va compondre setze valsos, tot ells peces curtes englobats en una sola obra. La seva composició estava destinada a ser interpretada per piano a quatre mans.

L’obra va ser publicada dos anys després, al 1867, i la va dedicar al crític musical Eduard Hanslick. Aquest Hanslick era partidari del tipus de música més conservadora que feia Brahms i per aixó les seves crítiques li eren favorables. Brahms ho va voler agrair d’aquesta manera.

Els valsos van ser també arranjats per piano solista en dues versions diferents, una difícil i una altra més simplificada.

Aquestes dues versions, més l’original es van publicar alhora i van ser un èxit, en contra de les expectatives del propi Brahms que no era excessivament optimista al respecte.

Posteriorment s’han fet arranjaments per violí. Precisament és la versió per violí la que podem escoltar en el video doncs resulta més melodiosa.

Es tracta del vals número 15.

Per saber més de Brahms:   http://es.wikipedia.org/wiki/Johannes_Brahms

Aquest era Johaness Brahms.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: