CLÀSSICA: EN ARANJUEZ CON TU AMOR. RODRIGO-CARRERAS

http://www.youtube.com/watch?v=QsdzQI_6zx8

Aquesta composició per guitarra i orquestra de Joaquín Rodrigo és la peça musical espanyola més coneguda i interpretada al món.

Es un dels escaços exemples on el so de la guitarra, que no queda diluit, es contraposa al de l’orquestra.

El compositor de Sagunto va compondre l’obra al 1939 i va ser estrenada l’any següent a Barcelona, al Palau de la Música.

I és un artista de Barcelona, Josep Carreras, qui ens canta la versió del video.

Carreras va debutar al Liceu amb només onze anys. Quan era un jove tenor, va prendre part a l’òpera Norma i va cridar l’atenció de la soprano Montserrat Caballé que la protagonitzava. Arran d’això, Caballé el va invitar a cantar a l’òpera Lucrezia Borgia, i a partir d’aquí, l’èxit d’en Carreras va ser imparable.

Aquesta és una versió que va a càrrec de The Angel Orchestra, una orquesta amateur londinenca. Encara que siguin amateurs, assatgen cada setmana i sempre son dirigits per un director professional, en aquest cas, Michael Reed.

Per saber més de Rodrigo: http://es.wikipedia.org/wiki/Joaqu%C3%ADn_Rodrigo

Per saber més de Carreras: http://es.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Carreras

Imagen de Joaquín Rodrigo

El compositor Joaquín Rodrigo.

El cantant Josep Carreras.

The Angel Orchestra.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: