CLAUDE MONET A L’IDEAL CENTRE D’ARTS DIGITALS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Tota una experiència immersiva…

… dedicada a Claude Monet.

Una manera sorprenent d’explicar la tècnica del pintor…

… amb les millors imatges de les seves obres.

Tota una experiència gràcies a l’aprofitament del món digital.

 

El parisenc Claude Monet va ser un dels més importants pintors del moviment impressionista. Algunes de les seves obres es troben entre les principals d’aquest corrent.

De tota manera, aquest no va ser el primer estil que va practicar perquè ell va començar sent un realista. No va ser fins ben entrada la dècada de 1860 que es va passar a l‘impressionisme.

Precisament va ser una obra seva la que va donar nom al moviment: va representar en un dels seus quadres el port de L’Havre titulant l’obra “Impressió, sol naixent”. I d’aquí va sorgir el nom.

Ara, a l’espai Ideal, Centre d’arts digitals (carrer doctor Trueta 196) se celebra una exposició que combina tecnologies d’última generació per descobrir com Monet, liderant tota una generació d’artistes, va saber observar i representar la realitat d’una manera revolucionària.

Després de l’aparició de la fotografia, el repte dels artistes com Monet va ser pintar la realitat canviant, entenent l’art de la pintura com un acte espontani.

Projeccions de gran format en alta definició es passen a l’espai central d’Ideal explicant de manera sorprenent la particular tècnica pictòrica de Monet i la història de les seves obres més populars. Es tracta d’un molt peculiar homenatge al pintor que va canviar la història de l’art aprenent a capturar la bellesa d’allò que és efímer, espontani i canviant.

A la zona de realitat virtual, els visitants es poden passejar pels moments i llocs més importants de la vida del pintor: des de la seva infantesa a Le Havre, la joventut a París, les estades a Londres, el refugi holandès de Zaandam, la vida familiar a Argenteuil, fins a la seva última etapa a Giverny.

L’exposició es pot veure fins al 29 de febrer.

 

El web d’Ideal, Centre d’arts digitals és https://idealbarcelona.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: