CONCERT Nº 2 PER VIOLÍ, DE PAGANINI

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Paganini

 

El genovès Niccolò Paganini (1782-1840) està considerat com un dels millors violinistes de tots els temps. Va ser un músic molt complet perquè també tocava guitarra, piano i componia.

I una de les seves composicions va ser el Concert per Violí nº 2, opus 7 que va estrenar el 1826. El va concebre perquè el violinista solista pogués demostrar el seu virtuosisme. Lògic perquè ell mateix era un virtuós.

L’obra consta de tres moviments, sent el tercer el més popular. Es tracta d’un rondo titulat La Campanella en el que tant l’orquestra com el violí solista tracten de reproduir el caràcter musical d’una campaneta.

Al vídeo, la violinista és Sayaka Shoji, nascuda el 1983 a Tòquio. Des de molt jove va demostrar un gran talent per aquest instrument: ella va ser la guanyadora més jove del prestigiós concurs Paganini que es va emportar el 1999, és a dir, quan tenia setze anys. Però és que amb catorze ja havia debutat al Festival de Lucerna i havia tocat a la mítica Musikverein de Viena on se celebren els concerts d’any nou.

Obviament, guanyar aquell concurs va ser la seva confirmació definitiva i les gravacions i els concerts van començar a arribar amb generositat.

Ara que té trenta-quatre anys és una destaca solista de música clàssica que ha gravat amb Zubin Meta o Yuri Temirkanov i ha tocat amb grans orquestres dirigides per directors com Lorin Maazel o Mariss Jansons. Fins i tot ha fet una gira amb l’Orquestra Mariinsky.

L’orquestra que l’acompanya en la seva interpretació en el vídeo és la Simfònica Txaikovsky dirigida per Dmitri Liss.

 

Niccolò Paganini és un dels grans virtuosos del violí. Va ser un nen prodigi i es deia que hi havia peces que va compondre que solament ell era capaç de tocar correctament per la seva dificultat.

Per saber més de Paganini cliqueu aquí.

 

 

 

Com Paganini, Sayaka Shoji també va ser una molt precoç intèrpret de violí. La seva àvia era poeta i la seva mare pintora, de manera que no va ser estrany que se sentís atreta pel món de l’art. De fet, va començar pintant i ha celebrat un parell d’exposicions.

El seu web és http://sayakashoji.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: