DAVID SALCEDO

 – O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La immensitat. Sèrie 1 + 1.

Deixant la Venus del mirall. Sèrie 1 + 1.

Sèrie Belchite.

Mirant cors. Sèrie 1 + 1.

Misteri. Sèrie 1 + 1.

Sèrie Fuchina.

L’efígie. Sèrie 1+ 1.

Ombres. Sèrie 1+ 1.

 

Parlem d’un fotògraf murcià, de Caravaca de la Cruz concretament, que realitza fotografia de carrer: David Salcedo.

Ja des de petit hi havia una cosa que l’atreia i que li serviria de gran per la fotografia: la llum. Sobre la seva infantesa diu que recorda els gots de vidre verd, com transparentaven, o la llum que entrava per les vidrieres de l’església.

Després, quan va tenir l’edat, va estudiar a l’institut d’Estudis Fotogàfics de Catalunya però ha confessat que el que va aprendre no li va servir de gaire per al tipus de fotografia que va acabar fent.

I aquest tipus de fotografia té un sentit poètic, a vegades també oníric i misteriós. Son imatges que parlen de moments i espais que conviden l’espectador a endinsar-se en elles per crear la seva pròpia interacció.

David Salcedo no és dels que veuen molt la televisió, tampoc li agrada estar massa per casa; allò que el crida és sortir al carrer amb una càmera fotogràfica a la mà, encara que ell creu que no li encaixa del tot que li diguin que és un fotògraf de carrer, s’estima més que li diguin “fotògraf a l’aire lliure”.

Ha celebrat diverses exposicions individuals en un munt de ciutats: Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Bilbao, Barcelona, Girona, Granada, Murcia, Gijón, Ourense i A Coruña. També ha participat en festivals com el Autono Fotográfico Galego, el festival per artistes emergents PA-TA-TA Festival, el Visa Off de Perpinyà o el Sonimag Foto de Barcelona.

Ha guanyat premis i beques: Proyecta 2016 del Centro Fotográfico Andaluz, el Premi Nuevo Talento Fnac de fotografía 2015, el Otra Manera de Mirar del PA-TA-TA Festival de Granada i la beca dels Seminarios de Fotografía y Periodismo de Albarracín.

 

De fer de cambrer a la Costa Brava a ser un distingit fotògraf. Ara, David Salcedo forma part del col.lectiu Calle 35  i és membre fundador de la plataforma Territorios Libres amb la que edita Pasaporte, un fotollibre en el que es demana que sigui el comprador el que completi l’obra.

El seu web és https://www.salcedofoto.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: