DIDIER LOURENÇO A LA GALERIA BARNADAS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Flors grans.

A l’aquarium.

Somni blau.

Peix i flors.

No em preocupa.

Mira.

Per tu.

 

De Premià de Mar és el pintor del que parlem avui: Didier Lourenço.

Va entrar en el món de l’art d’una manera molt casolana, treballant des dels dinou anys al taller de litografies del seu pare. Va ser allí on no solament es va començar a formar sinó també on va poder conèixer artistes catalans de l’època (érem a finals dels anys vuitanta).

I va ser el 1988 quan va celebrar la seva primera exposició i, també, va editar la seva primera col.lecció de litografies. I a partir d’aquí va iniciar-se la seva difusió a través de moltes més mostres tant individuals com col.lectives.

El 1991 va rebre la primera distinció en emportar se el premi de pintura jove de la Sala Parés.

Quatre anys després es va instal.lar en el seu propi estudi, cosa que li va permetre dedicar-se amb més intensitat a la pintura sense deixar mai de banda la litografia.

El seu estil és de pintura figurativa, unes representacions plenes de rics jocs de textures i matisos amb colors purs, potents, que donen un resultat molt imaginatiu, suggerent i poètic, cosa que fa que les seves pintures no passin desapercebudes.

I certament no passen: l’any 2000 un editor i distribuïdor mundial de pòsters es va interessar per la seva obra. El resultat és que ara les seves obres es poden veure pràcticament arreu doncs exposa a Nova York, Seattle, Los Angeles, Hong Kong, Puerto Rico, Nova Orleans, Nashville, Àfrica del Sur, Las Vegas, Miami, Singapur…

Però no cal que anem tan lluny per assistir a una exposició seva doncs ara tenim l’oportunitat de veure un bon recull de la seva obra a la Galeria Jordi Barnadas. Ho podem fer fins al 23 de juliol en una mostra en la que la dona i el color són protagonistes.

El web de la galeria és http://barnadas.com/ca/

 

Didier Lourenço, pintor i litògraf molt personal.

El seu web és http://www.didierlourenco.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: