DISNEY. L’ART D’EXPLICAR HISTÒRIES, AL CAIXAFORUM

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La sireneta.

Robin Hood.

La bella dorment.

El sastre valent.

Frozen. El regne del gel.

 

Des que es van crear els Estudis Disney, els contes de fades, les llegendes, els mites o les faules van ser una inesgotable font d’inspiració per ells.

Al CaixaForum de Barcelona tenim aquests dies (i no en queden ja gaires) la oportunitat de veure a través de l’exposició Disney. L’art d’explicar històries com els seus personatges i trames van fer el salt des del món de la literatura a la pantalla del cinema.

Walt Disney (Estats Units, 1901 – 1966) va ser pioner en aquesta translació cinematogràfica dels contes clàssics reconvertint-los a una narrativa moderna, més accessible per al públic actual. L’exposició destaca els orígens literaris i les reinterpretacions dutes a terme per l’artista i els seus equips successors.

Certament que hi ha històries ben antigues que atreuen per igual a grans i petits. Walt Disney va tenir l’encert de saber-les convertir en imatges en moviment que igualment van interessar a espectadors de totes les edats i també de tot el món.

Des dels anys trenta del segle xx, la companyia d’entreteniment nord-americana ha anat actualitzant aquests relats clàssics perquè poguessin a cada moment respondre a les necessitats d’un públic sempre amb ganes d’emocions i fantasia.

Gràcies a aquesta mostra descobrirem quin és l’origen d’algunes de les pel·lícules més conegudes de l’estudi, autèntiques obres universals de l’art d’animació. Des d’Els tres porquets (1933) fins a Frozen. El regne del gel (2013).

El material és ampli doncs es compon de 215 peces entre dibuixos, pintures, impressions digitals, i guions il·lustrats (storyboards), a més d’alguns films.

I compte perquè ja no queden molts dies: fins al 24 de juny.

 

Isabel Salgado, la directora d’exposicions de la Fundació la Caixa, ens en dóna més detalls:

 

 

El web de CaixaForum és https://caixaforum.es/ca/barcelona/home

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: