DRY MARTINI

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’elegant entrada del Dry Martini.

El rètol de l’entrada.

L’elegància continua a la part interior.

Un del quadres de la decoració i un tros de la barra a la vista.

La barra sencera.

El sofà del fons en forma d’U.

A vegades s’associa aquests tipus de locals a una clientela gran. No és el cas, tal com es veu aquí.

 

El barceloní Javier de las Muelas és un empresari de la nit una mica atípic. Primer perquè ell mateix ha dit que li agrada més el dia que la nit i després perquè estava estudiant medicina per dedicar-s’hi.

Fins que una nit els seus amics el van portar a l’emblemàtic Boadas del carrer Tallers de Barcelona. Diu que quan va entrar va tenir la sensació de què es trobava en la catedral de la cocteleria. Però és que poc després va anar al Dry Martini, un altre dels locals amb més solera de la ciutat i allí ja va tenir la impressió de que “es trobava en el Vaticà” del sector: el fascinava l’ambient, els quadres, la música dels glaçons de gel en les cocteleres…

Durant els primers temps del Dry Martini, quan el portava Pere Carbonell, el local era una martineria, només es servia Dry Martini. Va ser després que van venir altres coctails com els Gin Fizz, Margaritas, Negronis, Whisky Sours…

Però tornant a de las Muelas, el 1979 es va decidir i va obrir el Gimlet, que s’ha convertit en un altre dels llocs de referència de la nit barcelonina, i més tard el Nick Havanna. Fins que un dia, ja fa dues dècades, va sorgir l’oportunitat que esperava: Pere Carbonell li va oferir el Dry Martini i li va dir que si no l’agafava ell, no el deixava a ningú. Així que no s’ho va pensar dues vegades i es va fer amb l’establiment tal i com estava, amb els quadres i les col.leccions d’ampolles.

El local manté l’essència d’un coctail bar clàssic perquè s’ha respectat l’estil anglès de l’establiment amb els elements característics: cuir i fusta, encara que ha ampliat la carta amb recreacions de cocteleria clàssica i les seves famoses noves col.leccions de coctails innovadors. Però sempre destaca el coctail que li dóna el nom, el Dry Martini. No en va podem veure tota una col.lecció d’art penjada a les parets dedicada al famós coctail.

Actualment, el Dry Martini es troba a la llista dels cinquanta millors bars del món formant part dels vint-i-cinc primers llocs any rere any i a més se’l considera el quart millor bar de ginebra del planeta.

Així que si volem visitar un dels llocs emblemàtics de Barcelona per prendre-hi una copa i poder parlar escoltant una música que no obliga a cridar, ja sabem, Aribau 162, cantonada a Còrsega: Dry Martini.

El seu web es http://www.drymartiniorg.com/locales/dry-martini-v2/

Javier de las Muelas. Anava per metge i es va convertir en un “doctor” en coctails.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: