DVORAK. HUMORESQUE No. 7

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Antonin Leopold Dvorak és el més important compositor romàntic (també se’l situa com romàntic-classicista) de Bohèmia.

Va dedicar una bona atenció a la música tradicional de Moràvia i va compondre un ampli catàleg que va des de música simfònica fins a òperes, passant per concerts, música per cor o música de cambra.

Dvorak va viatjar bastant i fins i tot va estar treballant als Estats Units durant tres anys quan va ser nomenat director del Conservatori Nacional de Nova York.

Durant aquella època nord-americana, aprofitant l’estiu del 1894 quan va anar a passar les vacances al seus país, va compondre un cicle per piano titulat Humoresques (opus 101 del seu catàleg). El nom prevé de l’alemany Humoreske i es refereix a un gènere de música romàntica de to mesuradament alegre.

Quan Dvorak va acabar el cicle al mes d’agost, el va enviar al seu’editor perquè el publiqués, circumstància que es va produir a la tardor.

L’editor (un alemany anomenat Simrock) es va aprofitar de la gran popularitat que va tenir el setè Humoresque i va produir arranjaments per diversos instruments i ensambles.

S’ha arribat a fer algun arranjament també per cor i la melodia s’ha utilitzar fins i tot per algun programa de televisió.

La versió que escoltem al vídeo és precisament l’orquestrada

 

Antonin Leopold Dvorak, el més important compositor romàntic de Bohèmia.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: