EDWARD ELGAR. POMPA i CIRCUMSTÀNCIA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Edward Elgar està considerat com un dels més importants compositors anglesos.

Moltes de les seves obres formen part del repertori clàssic de concerts tant al Regne Unit com en l’àmbit internacional.

Encara que sovint se l’encasella com un compositor típicament anglès, les seves influències no provenien del seu país sinó d’Europa continental. De fet, ell va ser un compositor autodidacta i bastant eclèctic.

Se’l coneix principalment per les marxes que va compondre entre 1901 i 1930.

La més coneguda  és Pompa i circumstància. Va ser estrenada a Londres el 1901 i quan es va acabar d’interpretar els espectador van demanar fins a dues repeticions. L’èxit va ser tal que l’any següent va ser adaptada per la coronació del rei Eduard VII.

Qui no ha escoltat alguna vegada aquesta marxa relacionada clarament amb l’ambient anglès? Fins i tot hi ha qui diu que podria ser l’himne nacional oficiós d’Anglaterra.

Donades les seves característiques, la marxa és utilitzada en d’altres països per determinats actes. Per exemple, als Estats Units se l’escolta en algunes cerimònies de graduació.

La versió que veiem al vídeo està acompanyada amb cor (l’original és solament per orquestra, que en aquest cas està dirigida per l’espanyol Enrique García Asensio).

La gravació està feta a l’Auditori Nacional de Música de Madrid a l’any 2007.

 

Aquest era Edward Elgar. Els seus pares van influir en la seva vocació perquè eren gent que estimaven les arts: el pare era violinista i organista i la mare aficionada a la literatura i la música.

Podeu saber més d’ell clicant aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: