EIKOH HOSOE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Sèrie Kamaitachi.

Arrelats.

Sèrie Barakei.

Sèrie Abraçada.

Sèrie L’univers de Gaudí.

Expressions.

La temptació.

 

Eikoh Hosoe és un fotògraf i cineasta japonès conegut per les seves imatges amb càrrega psicològica.

Després d’estudiar fotografia a Tòquio en els anys cinquanta, es va unir al grup avantguardista Demokrato. posteriorment va crear el Jazzu Eiga Jikken-shitsu  (Laboratori de pel.lícules de jazz), projecte multidisciplinari per produir treballs molt expressius com va ver el cas del film en blanc i negre Heso to genbaku (Navel i la bomba atòmica).

Otoko al onna (Home i dona) és un treball on tracta el cos humà com un objecte nu presentant la rivalitat entre els dos sexes.

Posteriorment va crear Kamaitachi, una sèrie d’imatges que es refereixen a històries d’un ésser sobrenatural del camp japonès que va estar molt present durant la seva infantesa. En les imatges apareix un personatge sobrenatural que li serveix per reflectir el a vegades dur paisatge japonès.

Amb l’escriptor Mishima com model, va realitzar una sèrie d’imatges fosques centrades en el cos masculí.

El 1971 va publicar el llibre Hoyo (Abraçada) que és una versió més abstracta d’Otoko al onna, de nou centrat en el diàleg visual entre els homes i les dones.

Durant vuit anys entre els setanta i els vuitanta va crear unes sèries fotogràfiques de l’arquitectura de Gaudí amb les que va publicar el llibre Gaudí no uchu (L’univers de Gaudí).

A part d’aquesta activitat, va ser director del Kiyosato Museum of Photographic Arts des que la institució va obrir portes el 1995.

Aquest home és una part important de la història de la fotografia japonesa moderna però, a més, continua sent un impulsor de la fotografia no solament per la seva pròpia feina fotogràfica sinó també com docent.

Ha exposat en importants institucions com el International Center of Photography i el Museum of Modern Art, a Nova York; el Nikon Salon, a Tòquio; el Victoria and Albert Museum, a Londres, i el Smithsonian, a Washington D. C.

 

Eikoh Hosoe discutint de fotografia en una imatge dels anys vuitanta.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: