EL CAMÍ DEL MERCAT, D’EMILE-AUGUSTE HUBLIN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El camí del mercat, per Emile-Auguste Hublin.

Primer pla d’una de les noies.

Detall del quadre.

 

Avui parlem d’Emile-Auguste Hublin (1830-1891), un pintor francès -d’Angers- que va formar part de l’escola neoclassicista del segle XIX.

Durant la dècada dels cinquanta va viatjar a París com conseqüència de la revolució que va tenir lloc al 1848.

A la capital va ingressar a l’Escola de Belles Arts en la que va tenir com companys a Cabanel, Bourguereau i Henner, entre d’altres. Era l’any 1855.

Sis anys després va exposar per primera vegada al Saló de París, cosa que va fer de manera regular fins al 1880. Això denota que era un artista molt conegut a França.

L’obra d’Hublin està sovint inspirada per les figures escultòriques de Jacques-Louis David i per l’estil d’altres artistes de la seva època que van seguir l’estil academicista.

Acostumava a representar figures idealitzades a les que es podria trobar cert aire a escultura romana i tenia una bona tècnica per representar aquestes figures.

Es podria dir que practicava una poc freqüent barreja de neoclassicisme i realisme de mitjan del segle XIX agafant elements de la tradició acadèmica.

Tots aquests trets es poden apreciar a la pintura que encapçala aquesta ressenya que es titula El camí del mercat. La va fer l’any 1878 i la noia que veiem en primer pla desprèn un aire de dignitat gairebé romana.

Ja hem dit que exposava amb regularitat. Tenia èxit i va vendre bé els seus quadres. Totes les seves imatges de joves camperoles es van cotitzar alt en les galeries comercials en les que exposava, sobre tot de Paris.

Encara que aquest èxit va ser especialment a França, també va exposar a una plaça important com Londres, perquè va saber guanyar popularitat en els ambients artístics britànics on les seves pintures van anar augmentant de preu fins i tot al segle XX.

Com es veu, encara que Hublin no té el gran nom dels habituals artistes de catàleg, sí que va obtenir una molt bona reputació com pintor academicista i neoclàssic.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: