EL DESPERTAR DE MADELEINE, D’AUGUSTIN PEÈNE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

El despertar de Madeleine, d’Augustin Peène.

Perspectiva lateral.

Vista posterior.

La signatura de l’artista.

 

Augustin-Pierre-Charles Peène, conegut com Augustin Peène (1853 – 1913), va ser un escultor francès que practicava un estil en el que barrejava elements  neoclàssics i naturalistes.

Va néixer a Bergues, una població del nord de França. Arribada la joventut, va ser un bon alumne de l’Escola Nacional Superior de Belles Arts, cosa que li va permetre, primer, debutar al Saló de 1880 i, l’any següent, obtenir un segon guardó en el prestigiós Premi de Roma.

Posteriorment s’emportaria una medalla de bronze a l’Exposició Universal de 1889.

Òbviament, aquests premis li van donar un reconeixement i li va permetre participar en algunes obres públiques com, per exemple, en la decoració de la façana de l’Ajuntament de Dunkerque amb mitja dotzena d’escultures.

Com exemple de la seva bona tècnica, “exposem” una de les seves obres més famoses: El despertar de Madeleine.

Es tracta d’una versió en marbre i a mida natural de la peça que ja havia exposat al Saló de Paris del 1893 i a l’Exposició Universal del 1900.

L’obra destaca per la fina textura que l’artista va saber donar al marbre i per la sensació de suau moviment que desprèn.

L’estàtua va tenir reconeixement públic, cosa que va fer que l’Estat francès decidís comprar-la i durant setanta-tres anys va estar exposada a l’aire lliure als jardins de les Tulleries, a París.

Però ara es troba sota cobert i visitable al Museu d’Orsay de la capital francesa.

El parisenc Museu d’Orsay, just davant del Sena, és el lloc que haurem de visitar si volem veure in situ El despertar de Madeleine.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: