EL JARDÍ DEL MUSEU FREDERIC MARÈS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El pati del Museu Marès.

La font, un dels senyals d’identitat del pati…

… així com els arbres tarongers.

L’aire medieval és inequívoc.

Vista d’una porxada.

L’ou com balla.

Vista des dels porxos.

El cafè d’estiu.

Vista general.

 

Barcelona té racons realment interessants que no es troben a primera vista, cal anar a buscar-los.

En aquest bloc ja hem vist alguns i avui ens referim a un altre: el Jardí del Museu Frederic Marès.

Com que no és visible a primer cop d’ull, si no es coneix prou bé el barri gòtic o no som massa de visitar museus, és més que probable que un lloc tant encantador com aquest se’ns passi desapercebut.

Es obvi que aquest no és el cas d’aquells que hagin visitat el Museu Marès, especialment si han accedit per l’entrada del número 5 de la Plaça Sant Iu perquè allí, al que havia sigut part de l’antic palau reial dels comtes de Barcelona, es troben amb un pati interior, un tranquil racó amagat a la Barcelona medieval pràcticament al costat de la Catedral, que és l’antesala del Museu.

Aquest pati enjardinat està rodejat de porxos, ple de tarongers, i té una font amb brollador on el dia de Corpus es celebra la tradicional festa de “l’Ou com balla”. No és l’únic lloc de Barcelona on es celebra però si un dels més encisadors. Durant l’edat mitjana, el pati era un autèntic verger de flors i fruites pels comtes.

Resulta sorprenent estar en ple barri gòtic i trobar-nos amb un lloc amb tanta pau com aquest, apartat de l’estrés dels carrers comercials i amb la sort d’estar rodejats per l’atractiva arquitectura medieval i al mateix costat d’un petit temple de l’art com és el Museu Marès.

De manera que aïllats de la bullícia, aquest és un lloc perfecte per fer parada i relaxar-se.

Fins i tot, quan el fred se’n va, en un racó del pati obre el Cafè d’Estiu. Es un lloc senzill, sense moltes taules cosa que els que hi son agraeixen perquè així no està tant atapeït com una cafeteria convencional. I hi ha una bona carta de begudes, aperitius i alguns plats més complets, com l’humus, per exemple.

Aquesta terrassa a l’aire lliure també disposa de servei wifi gratuït perquè no falti de res.

Des de les seves taules es pot veure la catedral i les gàrgoles que envolten l’edifici.

No cal dir que un oasi de pau en un entorn com aquest, és un lloc absolutament recomanable que invita a ser visitat durant qualsevol recorregut pel casc antic per prendre alguna de les seves especialitats de la carta o delectar-se amb un bon cafè.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: