EL NACIONAL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El Nacional és un conjunt de restaurants i barres.

La Taperia.

La Braseria.

La Llotja.

La Parada.

Barra de cerveses.

La barra de vins i embotits.

La barra d’ostres.

Barra de còctels.

Vista aèria.

 

Al cor de la ciutat, Barcelona compta amb un ampli i espectacular espai gastronòmic: El Nacional.

En efecte, es ampli perquè es tracta d’una superfície d’uns 2.600 metres quadrats que ofereix un bon mostrari dels productes frescos i la cuina en general de la península ibèrica: un restaurant de restaurants.

Es troba al número 24 del Passeig de Gràcia però per accedir-hi s’ha d’entrar per un passatge. L’immoble és centenari doncs va ser construït el 1.889 i ocupa l’illa interior entre el Passeig de Gràcia, Pau Claris, Diputació i Gran Via. Al començament va ser un espai modernista dedicat a exposicions i a partir de la guerra civil es va utilitzar com aparcament. El sostre no sembla haver canviat des d’aquells temps doncs es mantenen les voltes i les claraboies que donen molta llum a l’espai.

Aquest tan peculiar projecte de restauració prové de l’empresari del sector Lluís Cañadell (que es qui va impulsar el Boca Grande, el restaurant-cocteleria del Passatge de la Concepció).

La idea que portava al cap Cañadell era fer una mena de versió barcelonina del madrileny Mercado de San Miguel, només que aquí no tenim mercat però sí diversitat d’ofertes perquè en un sol espai ens trobem diferents restaurants i bars amb variades propostes. La gràcia és que cada un té la seva pròpia especialitat.

Així, sense sortir del recinte, tenim a la nostra disposició quatres restaurants i quatre barres.

Els restaurants son La Braseria amb especialitats de carn, La Llotja que com el seu nom suggereix, s’especialitza en peix, La Taperia que va de tapes, broquetes basques i plats d’arròs, i La Parada per menjars ràpids i delicatessen.

En quant a les barres, tenen una per cervesa, una altra per vins acompanyats de tapes, una d’ostres acompanyades de cava i una de còctels.

Així que ja sabem, des d’ostres del sud de França fins al peix fregit passant per l’entrepà de calamars, el fricandó, o bacallà daurat a l’estil portuguès, n’hi ha per triar i remenar.

Estèticament també és molt interessant, d’aquells llocs que mereixen una visita encara no s’hi consumeixi res. Es tracta d’un interiorisme que recrea la Barcelona dels anys trenta i quaranta del segle passat i que ve signat, com tants d’altres espais singulars de la nostra ciutat per Lázaro Rosa-Violán qui ha sabut reinterpretar l’espai i ajustar-hi el mobiliari.

El Nacional té una altra cosa que també cal valorar: està obert des del migdia fins a la una de la matinada. Això és important perquè si sortim tard d’algun espectacle de cine o teatre, sabem que aquí encara tenim temps per sopar sense que ens posin mala cara.

Un parell de detalls per acabar: hi treballen més de vuitanta cuiners (ja hem dit que son quatre cuines) i hi ha més d’un centenar de persones a la sala entre els restaurants i les barres. Impressionant.

El logo de El Nacional. El seu web és: http://www.elnacionalbcn.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: