EMILY SCHIFFER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Experimentant.

Flotant.

Composició amb reflexos. 

Rere la màscara.

Núvols.

Combinació.

Circumferències.

 

Emily Schiffer és una fotògrafa nord-americana que es va graduar en Belles Arts i posteriorment va cursar estudis afro-americans a la Universitat de Pennsylvania.

Sempre s’ha interessat per la fotografia documental en la seva confluència amb l’art i la capacitat que aquest té com mitjà de transformació social, i té un estil fotogràfic atrevit i experimental.

Amb el seu esperit emprenedor, el 2005, quan tenia vint-i-cinc anys, va fundar My Viewpoint Youth Photography Initiative, un projecte desenvolupat a la reserva indígena del riu Cheyenne a Dakota del Sud. L’objectiu era ensenyar fotografia com un mitjà perquè els joves poguessin explorar, expressar-se i mostrar la seva identitat.

El 2011 va participar en la creació de See Potential, un projecte d’art públic amb el recolzament de la Magnum Foundation amb la finalitat d’implicar a la comunitat en temes de rehabilitació urbana mitjançant la instal·lació de fotografies a gran escala en edificis en ruïnes. D’aquesta manera demostrava, por un costat, el potencial de la imatge com eina d’empoderament social i cridava l’atenció sobre la necessitat de remodelar espais.

Aquesta dinàmica fotògrafa ha obtingut diversos premis, entre els que s’inclouen l’Audience Engagement de la Open Society Foundation (2012), el Fons d’Emergència de la Magnum Foundation (2011), el Premi Arnold Newman (2010), el Primer Premi dels IPA Lucie Awards (2009), el Premi Inge Morath de la Magnum Foundation (2008) i una Beca Fulbright (2006-2007).

La seva obra ha aparegut en publicacions com Aperture, Smithsonian Magazine, PDN, TIME Magazine, Lightbox i Mother Jones. Al mateix temps, el seu treball forma part de les col·leccions permanents del Farnsworth Museum (EE.UU.), The Center for Fine Art Photography (EE.UU.) i el Museu de Kiyosato (Japó).

 

Emily Schiffer. Aquesta fotògrafa resident a Brooklyn és una dona dinàmica que empren projectes que no solament tenen un vessant artístic sinó també social.

El seu web és http://www.emilyschiffer.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: