EN BUENAS MANOS, DE JEANNE HERRY

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


En buenas manos narra la història d’una adopció. Gilles Lellouche és el pare d’acollida i Élodie Bouchez qui s’acaba fent càrrec del nadó.

 

Theo acaba de néixer. Després de donar a llum, la mare biològica el lliura a un programa d’adopció. Els serveis d’adopció han de trobar a la que haurà de ser la mare adoptiva. A l’altre extrem, Alice, de quaranta-un anys porta gairebé deu lluitant per ser mare. Un grup de professionals treballarà perquè Theo i Alice puguin reunir-se.

En buenas manos és l’última pel.lícula de la directora francesa Jeanne Herry. Es un film que comprèn tot el procés d’adopció d’un nadó, el naixement, la descripció de tots els que intervenen que es van sumant com baules d’una cadena per vigilar cada pas mirant pel bé del nen, la jove mare natural que per circumstàncies personals i socials ha hagut d’amagar el seu embaràs i va a l’hospital per donar a llum i lliurar el seu fill, la doctora i una infermera de l’hospital, l’assistenta social assignada a la mare, les assistentes socials que s’encarreguen del nadó, el pare d’acollida i la seva família i, finalment, la persona que entre diferents candidats, es farà càrrec del nen.

Tota una col.lecció de personatges que Jeanne Herry fa desfilar davant la pantalla i en alguns casos, fins i tot ens ofereix detalls de la vida privada d’alguns d’ells.

Donada la temàtica, es podria pensar que la pel.lícula pot ser el drama de la temporada tenint en compte els ingredients que la trufen, però no, s’esquiven efectismes i s’aposta per una narrativa asèptica i serena vista des de diversos angles.

Amb tant personatge no cal dir que el repartiment és un dels elements importants del film i el cert és que l’elenc ofereix un nivell notable amb noms com la mítica Miou-Miou (per cert, és la mare de la directora), Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche o Élodie Bouchez.

La pel.lícula ha sigut un èxit a França per una doble raó: perquè tracta assumptes d’un gran potencial emotiu i perquè aproxima a una part social de l’administració francesa. A més, toca el tema amb sensibilitat i manega bé les dosis d’informació.

Lliure de tòpics, té la suficient delicadesa com per oferir boniques imatges del gran protagonista de la pel.lícula: el nadó.

 

En buenas manos, és el segon llargmetratge de la també actriu Jeanne Herry, A part de dirigir el film, és la seva guionista.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: