ENRIC SERRA. LA VENEDORA DE TARONGES

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La venedora de taronges, per Enric Serra Auqué.

Detall de les taronges.

Detall del vestit de la venedora.

Primer pla de la noia.

 

Enric Serra Auqué (1859 – 1918) va ser un il·lustrador i pintor barceloní que va conrear el paisatge i la pintura costumista.

Va començar la formació artística a l’Escola de Belles Arts de Barcelona on va ser deixeble de Ramón Martí Alsina i Domènec Talarn.

El 1879 es va traslladar a Roma per ampliar estudis. Allí va assistir a l’Acadèmia de San Luca i va fer amistat amb Marià Fortuny.

A la capital italiana va tenir molt èxit amb els seus quadres i va rebre diversos encàrrecs pel papa Lleó XIII per al Vaticà.

Donat l’èxit, va fer diverses exposicions tant locals com nacionals i va obtenir la tercera medalla a la Nacional de Belles Arts el 1895 i la medalla d’or a l’Exposició Universal de Barcelona de 1888. Aquell mateix any va celebrar una exposició a la Sala Parés, la galeria més antiga de Barcelona.

L’estil d’Enric Serra era directe i fidel a allò que volia pintar, precís, fins i tot documental, tal com podem veure en aquesta obra titulada La venedora de taronges que va realitzar l’any 1908.

Hi podem observar la influència de l’orientalisme, en una composició simple on predomina el treball del color que guanya força gràcies a la presència de la llum en contrast amb l’ombra que es pot veure rere la noia.

Tot és meticulós, gairebé fotogràfic, i és que els avantguardismes no anaven amb ell.

Serra va ser un notari del seu temps, dels seus assumptes i de la gent que va veure.

El quadre pertany a una col·lecció privada.

 

Enric Serra Auqué en plena feina. Va ser un pintor detallista, un notari del seu temps.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: