Enya. Athair Ar Neamh

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

 

Enya

 

L’irlandesa Eithne Patricia Ní Bhraonáín, Enya, és una coneguda cantant que ha destacat per tenir un so únic caracteritzat per la utilització de diverses capes de veu, sintetitzades a partir de la seva pròpia, donant als seus treballs una textura molt especial.

Per donar una idea de quina és la seva popularitat només cal dir que és la segona artista irlandesa que més discs ha venut, només els U2 han facturat més que ella. Més de setanta milions de discs venuts avalen a qualsevol.

L’any 1995 va publicar el que era el seu quart àlbum d’estudi, The memory of the trees (La memòria dels arbres), un disc que ha venut uns deu milions de còpies, sent doncs un dels de més èxit d’Enya. No és doncs d’estranyar que guanyés un Grammy al millor àlbum de música New Age.

Encara que la major part de peces que componen el disc estan gravades en anglès, hi ha alguna excepció. Una d’elles és Athair Ar Neamh (Pare celestial) que canta en irlandès, la cançó que podem escoltar al vídeo que com bona peça new age invita al relax i a la introspecció:

“Athair ar Neamh, Dia linn
Athair ar Neamh, Dia liom
M’anam, mo chroí, mo ghlóir
Moladh duit, a Dhia

Fada an lá, go sámh
Fada an oích’, gan ghruaim
Aoibhneas, áthas, grá
Moladh duit, a Dhia

Móraim thú ó lá go lá
Móraim thú ó oích’ go hóich’

Athair ar Neamh, Dia linn
Athair ar Neamh, Dia liom
An ghealach, an ghrian, an ghaoth
Moladh duit, a Dhia

Móraim thú ó lá go lá
Móraim thú ó oích’ go hóich’

Athair ar Neamh, Dia linn
Athair ar Neamh, Dia liom
An ghealach, an ghrian, an ghaoth
Moladh duit, a Dhia”

Pare celestial, Déu ens beneeixi, pare celestial, Déu em beneeixi. La meva ànima, el meu cor, la meva glòria, et preguen, Senyor. Llarg és el dia tranquil, llarga és la nit sense penombra. Delit, alegria, amor, et preguen, Senyor. Et glorifico dia rere dia, et glorifico nit rere nit. Pare celestial, Déu ens beneeixi, pare celestial, Déu em beneeixi. La lluna, el sol, el vent,  et preguen, Senyor. Et glorifico dia rere dia, et glorifico nit rere nit. Pare celestial, Déu ens beneeixi, pare celestial, Déu em beneeixi. La lluna, el sol, el vent, et preguen Senyor”.

 

Enya, una de les artistes irlandeses de més èxit.

Per saber més d’ella cliqueu aquí.

El seu web és: http://www.enya.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: