ENYA. NIT SILENCIOSA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

L’irlandesa Eithne Patricia Ní Bhraonáín, Enya, és una coneguda cantant que ha destacat per tenir un so únic caracteritzat per la utilització de diverses capes de veu, sintetitzades a partir de la seva pròpia, donant als seus treballs una textura molt especial.

Per donar una idea de quina és la seva popularitat només cal dir que és la segona artista irlandesa que més discs ha venut, només els U2 han facturat més que ella. Més de setanta milions de discs venuts avalen a qualsevol.

Enya també ha enregistrat nadales, com la que escoltem al vídeo. Una versió de Nit silenciosa cantada en la seva llegua irlandesa, en gaèlic. La lletra diu:

 

“Oíche chiúin, oíche Mhic Dé Cách ‘na suan, dís araon Dís is dílse ag faire le spéis Naí beag gnaoi-gheal ceanán tais caomh Críost ina chodladh go séimh Críost ina chodladh go séimh Oíche chiúin, oíche Mhic Dé Aoirí ar dtús chuala an scéal Aililiuia aingil ag glaoch Cantain Shuairc i ngar is i gcéin Críost ár Slánaitheoir féin Críost ár Slánaitheoir féin Oíche chiúin, oíche Mhic Dé Mac Dé bhí, gáire a bhéil Tuar dá rá ‘s dá lán-chur i gcéill Ann gur tháinig tráth chinn a tséin Críost a theacht ar an saol Críost a theacht ar an saol”

 

Nit silenciosa, la nit del fill de déu profundament dormit, els pares junts… Els pares i l’amor observant amb afecte el bonic nadó, el Crist estimat, el tranquil,lament dormit Crist, la tranquil.lament dormida nit silenciosa, nit del fill de déu. Els pastors que van escoltar la història, els àngels exclamant al.leluia i cantant amorosament uns al costat i d’altres lluny de Crist, el salvador Crist,  la nit silenciosa del salvador, la nit del fill de déu, el fill amb un somriure a la cara, un senyal per ser entès, la dolça veu d’un àngel escoltada al vent: Crist ha vingut al món, Crist ha vingut al món...”

Amb aquesta cançó d’Enya us desitgem un molt bon Nadal.

 

La suau música d’Enya és una bona companyia per un dia com el de Nadal.

El seu web és: http://www.enya.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: