ERNESTO CORTAZAR. A NEW DAY

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


En aquest bloc hem parlat de conegudes sagues familiars de músics.

Avui tornem a parlar d’una d’elles, la mexicana dels Cortázar.

Més concretament parlem de Ernesto Cortázar II (1940 – 2004).

Obviament, no cal dir que l’afició per la música li venia de família, encara que no solament per la influència del seu pare perquè desgraciadament va morir en accident de cotxe quan el jove Ernesto només tenia tretze anys, de manera que va ser l’àvia qui el va animar a continuar el camí del pare invitant-lo a prendre classes de piano.

Però el que va influir de manera decisiva en el jove va ser el que va veure en la cerimònia d’enterrament del seu pare: la multitud que el va voler acompanyar en aquest acomiadament va ser el que li va fer entendre el que el seu pare havia significat en el món de la música i el cinema, esperonant-lo definitivament a continuar les seves passes. -El seu pare, Ernesto Cortázar Hernández, havia sigut compositor i director de cine-.

Així que Ernesto Cortázar II va decidir donar una empenta a la seva afició i sent encara pràcticament un adolescent ja cantava i tocava el piano en pubs i hotels.

També va començar a fer una de les coses que havia fet famós el seu pare: musicalitzar pel.lícules.

Amb el temps, va arribar a tenir tant prestigi com Ernesto Cortázar I, i a més amb un avantatge que no va tenir el seu pare per raons d’edat: internet i les xarxes socials.

Segons va confessar, molts pianistes el van inspirar però cita a Michel Legrand o Rachmaninoff, entre d’altres favorits.

L’any 1958 (només tenia divuit d’edat) ja va guanyar el premi a la millor música de fons per una pel.lícula latinoamericana. Va ser al Festival Internacional de Cartagena (Colòmbia) i la pel.lícula era Rio de sueños. Va ser només el començament perquè ha compost la música d’un munt de films.

En quant a l’estil, les seves peces de piano i de música instrumental son molt melodioses i líriques.

Com exemple, escoltem la peça del vídeo que es titula A new day (un nou dia), peça estreta del seu àlbum Faces of nature (les cares de la naturalesa)

 

Ernesto Cortázar II, un dels pianistes i compositors latinoamericans més populars de les últimes dècades.

El seu web és https://ernestocortazar.net/

El seu fill Ernesto Cortázar III ja segueix l’estela familiar.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: