ESCULTURA: Jean Louis Corby

forma es vacío, vacío es forma: Jean Louis Corby - escultura, bronce:

La sorprenent escultura que encapçala aquesta ressenya és de l’artista francès Jean Louis Corby.

Nascut a Paris el 1951, Corby semblava decantar-se per la pintura i de fet no va ser fins al 1985, ja amb trenta-quatre anys d’edat, que va començar a treballar l’argila. A partir d’aquell moment ja no es va separar de l’escultura.

Les seves representacions son molt curioses. El tema és sempre l’home i els seus comportaments naturals. Analitza des dels seus moviments fins a la seva psicologia.

Treballant volums i formes, les seves figures son sempre actives, sempre estan fent alguna cosa, hi haurà més o menys moviment però serà difícil no trobar-lis almenys un gest. El resultant és sempre una forma geomètrica tallada amb elegància.

A més, és una geometria que juga molt amb el buit,  al que transforma també en forma encara que no tingui caràcter material.

Es el que veiem a la figura de dalt: és esquemàtica, geomètrica, però dinàmica: el gest d’un home ocupat en una cosa tan simple com posar-se els pantalons. Està preocupat perquè no siguin de la seva talla? Corby crea forma fins i tot d’allà on no vol posar res: és la forma del buit.

Aquest estil tan personal ha cridat l’atenció del món de l’art i el resultat és que ha exposat no sols a França sinó a ciutats d’altres països com Londres, Praga, Brussel.les, Bruges, Amsterdam i Maastricht.

Aquest vídeo ens permet tenir una idea més amplia de les seves creacions:

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/x65wok_jean-louis-corby_creation[/dailymotion]

L’artista francès Jean Louis Corby. Encara que nascut a París, actualment viu i treballa a la Provença.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: