ESCULTURA: LA VENEDORA DEL MERCAT, DE TERESA PAULINO

La venedora del mercat de Teresa Paulino.

Vista des d’un altre angle.

Resultado de imagen

Angle contrari.

Resultado de imagen de vendedora do mercado teresa paulino  esculturas

Vista frontal.

Avui parlem d’una escultora lisboeta coneguda sobre tot per la zona de l’Algarve, -la terra dels seus pares- per les seves escultures públiques. Es tracta de Teresa Paulino.

Va fer l’educació secundària a l’institut António Arroios, de Lisboa, i després va fer disseny a la Universitat de l’Argarve on va obtenir el títol en aquesta matèria.

A més, es va llicenciar en Disseny de la Comunicació al centre ESTAL de Lisboa.

Va començar fent de professora d’arts visuals i així s’hi va estar durant alguns anys fins que va decidir dedicar-se de forma exclusiva a l’escultura.

Feia pràcticament de tot, des de petites peces de decoració fins a d’altres a gran escala per ser col.locades en espais públics. I és per aquest últim tipus d’escultura que és coneguda, com dèiem abans.

Aquesta professora-artista ha obtingut reconeixements com va ser el cas d’aconseguir el premi del públic en l’Exposició Internacional Artemar, d’Estoril.

Han sigut moltes les exposicions que ha celebrat, sobre tot a Portugal i especialment a l’Algarve, però també ha tingut mostres a Espanya i a França, llocs on d’aquesta manera ha pogut exhibir la diversitat del seu treball, tant en dimensions com en materials utilitzats doncs fa servir des de pedra i metall fins a vidre, resina, fusta…

Com a mostra del que fa en quant a escultura pública, faceta per la que és més coneguda, tenim la Venedora del mercat.

Es troba a la ciutat de Loulé, a l’Algarve, en un carrer naturalment molt proper al mercat municipal de la localitat.

L’escultura representa una figura femenina asseguda esperant vendre els seus productes.

Es tracta d’un personatge típic d’aquests mercats de localitats petites com típics de la regió son els productes que té per vendre.

L’ajuntament de Loulé va encarregar el 2008 a Teresa Paulino aquesta obra per commemorar els cent anys de vida del mercat i pretén ser un homenatge a tots els venedors que van ver d’aquesta activitat el seu mitjà de vida, i a tota aquella gent que encara és capaç de resistir.

De fet, si ens fixem bé en l’expressió de la dona que Paulino representa, veurem que té un posat trist, és un reflex de la incertesa d’aquesta forma d’intentar guanyar-se la vida, sobre tot en l’època actual on hem vist tancar parades i fins i tot mercats degut al context econòmic i a la forta competència.

Per l’obra, encara que la responsable és ella, Teresa Paulino va comptar amb l’ajut del també escultor portuguès Pedro Félix.

Resultado de imagen de teresa paulino esculturas

Teresa Paulino, l’escultura més famosa de l’Algarve.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: