ESCULTURA: PHILIPPE FARAUT. ARRELS ENTRELLAÇADES

Escultura arcilla- Philippe Faraut.  Sculpture of african american woman.:

Arrels entrellaçades, per Philippe Faraut.

Vista des de l’angle contrari.

alt image

Primer pla de la cara.

Vista frontal.

Normalment quan hem parlat en aquest bloc d’escultors francesos, ho hem fet d’artistes que van exercir en segles passats.

Avui presentem un de ben actual: Philippe Faraut (1963).

Es tracta d’un escultor figuratiu especialitzat en el retrat de mida natural en porcellana o argila, i en figures de pedra i bronze monumentals.

Va rebre el títol de tallador de fusta i de creador de mobles a Annecy, localitat on residiria durant algun temps.

Després ha viatjat molt perquè està interessat en l’estudi d’altres cultures, cosa que s’aprecia clarament en la seva obra. Així, no sols va viatjar per Europa sinó també per Asia, Africa, el Carib, Estats Units i Canadà.

Durant una època en que va viure a la Badia de Chesapeak, Virginia, va desenvolupar un interès especial pel modelatge de caps fets amb argila.

Després es mudaria a Nova York on va començar a donar classes d’escultura en les que destacava -i destaca doncs hi continua- per les investigacions que havia fet prèviament sobre el rostre humà (fins i tot havia estudiat la reconstrucció forense) i per la seva personal tècnica de modelatge.

Com recolzament a aquesta activitat d’ensenyament, ha publicat, ajudat per la seva esposa Charisse Scott, diversos llibres tutorials i vídeos perquè puguin servir d’ajuda als estudiants.

Donats els seus coneixements, ha sigut requerit pel cine i el teatre per realitzar màscares.

Com a mostra de la seva excel.lent tècnica, veiem al començament de la ressenya el retrat titulat Arrels entrellaçades, pel caràcter afro-americà de la noia.

Hi destaca l’expressió que ha sabut donar al rostre que no té res a veure amb les poses i actituds que sovint ens hem trobat amb aquests tipus de retrats escultòrics. Es esplèndid el treball que ha fet amb aquesta cara, però molt especialment amb la boca i els ulls. Es nota que és un especialista en l’estudi de l’expressió. Es podria dir que estem davant d’una obra clàssica.

No és casual aquest classicisme doncs Faraut considera que l’actual interès de molts artistes per tornar a l’estudi de la forma humana, farà que la societat actual acabi estimant molt més la representació de la bellesa tradicional, tal com fa ell.

En aquest vídeo podem veure com Faraut treballa una cara. Sorprèn veure l’agilitat i rapidesa de les seves mans:

Aquí veiem a Philippe Faraut en plena feina.

El seu web és http://philippefaraut.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: