ESPAI CAVALLERS. ENDINS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Lidia Cao. Meteor.

Elisa Capdevila. Record.

Malakkai. Niu.

Belin. Pierre Auguste.

Llukutter. Silenci.

Lily Brick. Sol de ponent.

 

No és la primera vegada que l’Espai Cavallers, de Lleida, acull una exposició relacionada amb l’art mural.

Però aquesta vegada es tracta d’una mostra molt especial perquè recull l’obra feta per cinc muralistes durant el període més dur de la pandèmia.

Es tracta doncs d’obra de petit format en la que els cinc expressen una etapa d’introspecció més íntima i allunyada, per raons òbvies, de les grans obres murals fetes en espais oberts.

Aquest artistes són:

Lídia Cao. Es de Santiago de Compostela. Es una jove muralista de vint-i-quatre anys que és també il·lustradora. Tot i la seva curta trajectòria donada la seva joventut, ja s’ha posicionat com una de les més importants artistes del seu camp. Es fixa especialment en la mirada dels personatges i els murals projecten sentiments.

Elisa Capdevila és una pintora i muralista barcelonina que havia començat fent una carrera universitària en l’àmbit de les ciències per canviar a formar-se en dibuix i pintura clàssica. La seva obra es caracteritza pel seu interès pels temes humans com la quotidianitat i les relacions íntimes.

Isaac Malakkai va néixer a Almeria, és resident a Barcelona, però es passa una bona part del temps viatjant a l’estranger per pintar murals en diverses ciutats d’Europa. Com en el cas de Capdevila, també estava estudiant una carrera, Enginyeria Tècnica en Telecomunicacions en el seu cas, que va deixar per passar a l’Escola d’Arts d’Almeria. També és il·lustrador. El seu estil tendeix a deformar les figures que representa; gairebé totes elles tenen vinculació amb moments de la seva vida, algunes amb to melancòlic.

També és nascut a Andalusia (en aquest cas a Linares, Jaén) Miguel Ángel Belinchón, conegut artísticament com Belin. Autodidacta, els seus murals són fruit de la seva fantasia passada per la seva experiència en museus. Diu que se li dona millor pintar que parlar: quan parla ha de buscar les paraules exactes, en canvi la pintura li surt sola. També és escultor.

De Lleida és Llukutter. El curiós nom deriva de Lluc (el seu nom real) i cúter, l’eina que més utilitza. Segueix la tècnica de l’stencil, que parteix de plantilles que fa amb el cúter. Encara que treballa principalment a Catalunya, ja ha creuat l’Atlàntic.

També és lleidatana Mireia Serra qui es va convertir en la grafitera Lily Brick gairebé per casualitat quan sense haver-s’ho proposat va començar a dibuixar amb esprai per la ciutat. Té un estil molt personal en el que destaca, principalment però no únicament, la dona, inspirant-se en mirades humanes, els petits gests…

Una interessant exposició, titulada Endins, que podem veure fins al 15 de maig.

La galeria Espai Cavallers on està tenint lloc l’exposició Endins.

El seu web és https://www.espaicavallers.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: