EVARISTO BENITEZ A LA GALERIA CONTRAST

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Caminant per llocs misteriosos.

Obrint la porta del misteri.

L’espai és desconegut.

Observant el que envolta.

Què fer?

El sagrat cor.

 

Evaristo Benítez és un home polifacètic: pintor, gravador, escultor i professor. A més ha col.laborat amb la seva obra amb poetes, fotògrafs, escriptors i editors, i no són noms qualsevol: Joan Brossa, Colita, Ignasi Riera…

Ara, a la Galeria Contrast està tenint lloc una curiosa exposició amb les darreres obres d’aquest artista de Badajoz.

Els peculiars protagonistes dels seus quadres són els Zipper, uns personatges recorrents en l’obra de Benítez, ninots de peluix.

El que a primer cop d’ull pot semblar una cosa bastant intranscendent, no ho és. En realitat, el pintor reflecteix d’una manera surrealista què passa quan la nostra rutina es alterada, quan de cop i volta ens trobem en espais que ens resulten desconeguts i dels que ens és difícil sortir. No entraríem en un estat de caos? No seria com trobar-nos en una dimensió desconeguda? Què passaria amb la nostra consciència? Doncs Evaristo Benítez intenta donar una resposta en aquesta exposició titulada Décalage, un curiós estat que va més enllà de la percepció comuna por transportar-nos a una situació de fora de lloc en tots els aspectes.

L’artista ho plasma en aquestes obres on el fil conductor és la família Zipper, personatges sortits d’una realitat diferent que es troben sobtadament immersos en una realitat desconeguda en travessar una porta. Una realitat que per ells és aliena com pot ser una biblioteca o trobar-se amb el sagrat cor de Crist. El que se’ns proposa és imaginar-nos que passaria si nosaltres ens equivoquéssim de porta per endinsar-nos en allò que ens és desconegut.

Doncs és justament aquesta idea la que Benítez ens mostra d’aquesta manera tan curiosa que té el seu puntet d’humor.

Aquest llenguatge pictòric és tornar al surrealisme: l’abstracció en el tema i no en la forma; quan en alguns aspectes la pròpia societat esdevé surrealista, l’art l’ha de reflectir d’alguna manera.

A fi de comptes, en el món real també hi ha personatges de carn i os que estan envoltats per una realitat que és la cultura i ni se n’adonen o no els importa. I és que en el fons, el que planteja Evaristo Benítez no és tan surrealista com pugui semblar.

A la Galeria Contrast, Consell de Cent 281. Fins al 30 de març.

 

Evaristo Benítez, artista multidisciplinar.

 

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: