EXPOSICIÓ D’ART FIGURATIU EN XARXA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El despertar. Pintura de l’artista de Porto, Portugal, Antonio Pedro Macedo.

Marina. Pintura de la madrilenya Mónica Pérez Pita.

La meva gent és el cine. Pintura de l’artista de Toledo Enrique Donoso.

Diàleg interior. Pintura del londinenc Jamie Routley.

La llegenda de Lilith. Pintura de l’artista madrilenya Carmen Mansilla.

Jordi. Pintura de la barcelonina Maria Gato.

La petita Judith. Escultura de l’italià Riccardo Ricci.

No li agrada el cabell. Pintura de l’artista d’Àlaba Jesús María Sáez

 

En aquest bloc quan generalment parlem d’una exposició, aquesta està tenint lloc en un museu o en una galeria. Puntualment, hem parlat d’alguna que sols era visible on line. Doncs aquest el cas de la que ressenyem avui.

Però hem d’anar enrere en el temps perquè tot va començar quan el 2005 es va crear la Fundació de les Arts i els Artistes amb la finalitat de recolzar l’obra d’artistes figuratius vius en un moment de l’art en el que els processos d’abstracció i d’experimentació vinculats a la destrucció de la forma i el sotmetiment de l’art a les lleis del mercat semblaven haver donat de sí tot el que podien donar.

Així, el 2006 es va iniciar l’activitat de la Fundació amb la convocatòria d’un concurs públic anual dirigit exclusivament a artistes figuratius. La convocatòria ha anat repetint-se en els anys següents i en l’actualitat es presenten a cada una d’elles uns 2.500 artistes procedents dels cinc continents, cosa que dóna idea de la globalització del concepte de l’art contemporani que ha deixat de ser conceptual per tornar a ser en bona part figuratiu.

El 2011 va obrir les portes a Barcelona el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) que constitueix la seu física de la Fundació. Des d’ella es projecta la idea de que existeix una casa dels artistes que recull i exposa l’obra dels millors autors del món que practiquen la figuració i fa un temps es va presentar el web Figurativasenred que vol convertir-se en un aparador, una galeria virtual, que pugui presentar als espectadors interessats aquest moviment que no vol renunciar a la contemporaneïtat: contemporanis, sí, però figuratius, si us plau!. Aquest és el web: http://www.figurativas.org/

Aquest bloc, La Bellesa, es seguit per aficionats a la pintura i a l’art en general i també per artistes. A aquests últims, per si algun no ho coneixia, els hem de dir que si ho desitgen poden estar presents en aquest web sol.licitant-lo al correu electrònic info@figurativas.org on a part de la sol.licitud hauran d’aportar una mostra de les seves obres i les seves dades de contacte. La inclusió és gratuïta i solament es demana que mantinguin el seu apartat actualitzat amb les últimes obres realitzades i disponibles.

El petit recull que podem veure a l’encapçalament correspon a alguns dels artistes que pertanyen a l’esmentat web.

El logo de la Fundació.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: