EXPOSICIONS: LA COL.LECCIÓ PERMANENT DEL Museu Europeu d’Art Modern (MEAM)

Resultado de imagen de meam coleccion permanente imagenes

Luis Álvarez Roure. Contemplant.

Resultado de imagen de luca morelli meam

Luca Morelli. Noia a la finestra.

Resultado de imagen de jan mikulka

Jan Mikulka. Noia al bosc.

Jorge Gallego. Retrat de família.

Resultado de imagen de Enrique Collar. Chica con pecas meam

Enrique Collar. Noia amb pigues.

Fausto Martín. Cop d’ull des de l’interior.

Resultado de imagen

Wim Heldens. Animals de companyia.

Ivan Carlos Franco Fraga. Sceptic (autorretrat).

Resultado de imagen de lucia gutierrez vazquez meam

Lucía Gutierrez Vázquez. Llegint.

Que ningú s’equivoqui: el que acaba de vuere no son fotografies sinò quadres figurarius pintats a consciència fins al més mínim detall.

Doncs bé, tots aquells que siguin adictes als canons artístics clàssics es trobaran com un peix a l’aigua al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM).

En aquest museu barceloní, es poden contemplar quadres -també peces d’altres disciplines- de composicions molt suggestives i son més de 200. No està gens malament.

Al llarg de l’exposició domina la figura humana sobre bodegó o sobre paisatge però també tenim visions urbanes i alguns interiors.

Els temes poden ser mitològics, surrealistes i fins i tot orientalistes. En les obres d’alguns artistes, els seus quadres semblen fotografies lleugerament modificades.

Es un luxe haver pogut reunir tots aquests creadors en aquest museu en exposició permanent. Alguns provenen de València, com l’hiperrealista José Luís Corella, el pintor de multituds Miguel Angel Moya o el pintor pop Adrià Pina. Però la majoria o son de Madrid o treballen a Madrid; per exemple, Javier Banegas amb les seves escenes ferroviaries, Carlos Muro que composa figures amb empastes de pintures de diferents gammes o Francisco Roa i els seus fons foscos.

També tenim els paisatges de ciència ficció del rus Guenadi Ulibin, un retrat aportat pel nordamericà David Kasan o els bodegons amb atractives noies de l’italià Luciano Ventrone.

I del pais, cal esmentar l’escultor Gerard Mas i pintures de Pablo Maeso, Díaz Alama o Constantino Mateos.

Tot i que no totes les peces tenen el mateix nivell de qualitat degut a que el Museu vol arriscar-se apostant per joves promeses, aquest és un espai que farà les delícies d’aquells que estimen l’art figuratiu davant d’aquella part de l’art no figuratiu actual que només ven fum i discutibles ocurrències.

El web del museu és: http://www.meam.es/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: