FABRICA MORITZ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Encara que no ho sembli, aquí hi havia una fàbrica de cervesa: Moritz.

Ara s’ha reconvertit en un gran espai gastronòmic.

Es mantenen columnes i voltes.

El maó es combina amb elements moderns.

Fins i tot les cadires recorden la marca…

… i les parets.

El Bar de Vins.

Vista d’una part del restaurant.

També hi ha espais pel color vermell…

… i pel verd com es pot veure al fons.

 

Potser si parlem de cerveses catalanes, ara ens soni Estrella Damm, però si anéssim enrere en el temps -i no tant de temps- trobaríem que qui dominava el nostre mercat era Moritz.

L’empresa tenia la fàbrica a la Ronda de Sant Antoni. Doncs bé, ara aquesta fàbrica, després d’uns quants anys d’obres, fa ja una mica més d’un lustre que ha obert portes en l’històric edifici per convertir-se en un espai gastronòmic de més de 4.000 m2. El responsable de les reformes ha sigut l’arquitecte francès Jean Nouvel.

No ens ha de sorprendre la forma una mica laberíntica de l’actual fàbrica perquè integra en tres plantes diverses sales que tenen unes utilitats específiques.

Caminar per aquest considerable espai és fer-ho, innegablement, per un tros de la història de la ciutat. Les parets de maó, les bigues d’acer, les bodegues amb volta i els corredors, ens recorden el passat fabril de l’edifici. També, evidentment, les màquines restaurades, els tancs de formigó i les cubes d’acer que estan disposades al llarg de l’immoble com peces de museu.

Com no podria ser d’una altra manera, la cervesa és la reina; de fet, la cerveseria ja la trobem a peu de carrer i, a més, alguns espais estan decorats amb uns tons que evoquen el color de la cervesa.

Hi ha un element de record: la barra de la cerveseria és la més llarga de tota la ciutat, així que aquí no hi ha problema per demanar cervesa que es continua fabricant en un dels seus espais.

En una superfície tan gran, hi ha un munt d’ambients, així que també trobarem un forn de pa i una tenda on comprar productes de la marca, com camisetes.

Un altre espai és el Bar a Vins, també dissenyat per Nouvel i que es troba al costat de la cerveseria amb la que comunica.

I ja posats, també hi ha un restaurant, el Louis 1856, que es troba al pis de sota. El nom és un homenatge al senyor Moritz que es deia Louis, i el 1856 fa referència a l’any en el que es va fabricar la primera cervesa.

El menjar és bo, combinant plats tradicionals catalans amb plats alsacians d’on eren originaris els Moritz.

Realment aquí son dignes de visitar fins i tot els lavabos als que s’arriba passant per voltes de pedra i grans cristalleres. En aquella zona trobarem les màquines amb les que es feia la cervesa.

Així que ja sabem, a la Ronda de Sant Antoni 39 trobarem un macroespai amb un munt d’ofertes que sens dubte ens interessaran: la Fàbrica Moritz absolutament reconvertida.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: